Ο Ολυμπιακός παίζει απόψε με τη Βέρο Μιλάνο για το CEV Champions League, ψάχνοντας νίκη που θα αλλάξει τα δεδομένα. Οι γυναίκες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς υποδέχονται τις Ιταλίδες στις 19:00 στο γυμναστήριο του Ρέντη, σε αγώνα που κρίνεται κρίσιμος για την πρόκριση. Δυο νίκες και δυο ήττες έχουν οι ερυθρόλευκες μέχρι τώρα, και μια επιτυχία εδώ θα τις βάλει δυνατά στο παιχνίδι για καλύτερη τρίτη θέση ή και δεύτερη.
Ιταλίδες δυναμικές, Ολυμπιακός αποφασισμένος
Η Βέρο Μιλάνο έρχεται φορμαρισμένη από νίκη 3-0 επί της Κούνεο στο ιταλικό πρωτάθλημα, όπου κάθεται τρίτη με 49 βαθμούς και ρεκόρ 16-5. Στο ρόστερ της ξεχωρίζει η Πάολα Εγκόνου, παγκόσμιας κλάσης αθλήτρια, ενώ πέρσι έφτασε τρίτη στο Τσάμπιονς Λιγκ και στους παγκόσμιους συλλόγους – τότε είχε και τη Λαμπρινή Κωνσταντινίδου. Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, πήρε εύκολα 3-0 τον Άρη στην 15η αγωνιστική της Volley League και θέλει να εκμεταλλευτεί το γήπεδό του.
Διαιτητές του ματς είναι η Σέρβα Στανίσλαβα Σίμιτς και ο Τούρκος Οζάν Σαρικάγια. Η Αμάντα Κονέο μίλησε για το παιχνίδι: «Το ματς με την Μιλάνο θα είναι πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να μπούμε πολύ συγκεντρωμένες, προσπαθώντας να βάλουμε τις επιθετικούς τους σε… μπελάδες με το μπλοκάρισμα και την άμυνά μας. Πρέπει, επίσης, να πάρουμε πολλά ρίσκα με το σερβίς μας, ώστε να δυσκολέψουμε το παιχνίδι τους. Παίζοντας στο γήπεδό μας, κάθε πόντος θα μας ωφελήσει. Είναι επίσης πολύ σημαντικό, να διατηρήσουμε τη θετική μας ενέργεια ψηλά, να είμαστε αισιόδοξες και να απολαύσουμε κάθε επίθεση, κάθε πόντο». Πάντως, το κλίμα στο Ρέντη είναι φορτισμένο, με τον κόσμο να περιμένει μεγάλη προσπάθεια.
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία του ομίλου
Στον Γ’ όμιλο, η Βέρο Μιλάνο προηγείται με 3 νίκες-1 ήττα, 10 βαθμούς, 11-3 σετ και 337-282 πόντους. Ακολουθεί η Ετσατζίμπασι με 3-1, 9 βαθμούς, 11-5 σετ, 363-312 πόντους – θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός τις νίκησε 3-2 στην έδρα του. Οι ερυθρόλευκες είναι τρίτες με 2-2, 5 βαθμούς, 6-9 σετ, 315-341 πόντους, ενώ η Λαΐκοβατς μένει τελευταία χωρίς νίκη.
Η πρώτη αγωνιστική έφερε Ετσατζίμπασι-Λαΐκοβατς 3-0 και Βέρο Μιλάνο-Ολυμπιακός 3-0. Δεύτερη: Ολυμπιακός-Ετσατζίμπασι 3-2, Λαΐκοβατς-Βέρο Μιλάνο 0-3. Τρίτη: Ετσατζίμπασι-Βέρο Μιλάνο 3-2, Ολυμπιακός-Λαΐκοβατς 3-1.
Τέταρτη: Βέρο Μιλάνο-Λαΐκοβατς 3-0, Ετσατζίμπασι-Ολυμπιακός 3-0. Πέμπτη απόψε Ολυμπιακός-Βέρο Μιλάνο, αύριο Λαΐκοβατς-Ετσατζίμπασι. Έκτη: 4/2 Βέρο Μιλάνο-Ετσατζίμπασι, και Λαΐκοβατς-Ολυμπιακός – περιμένουμε αναταράξεις.