Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών μπαίνει ξανά στο νερό για να διεκδικήσει θέση στις τέσσερις πρώτες του προκριματικού για το World Cup. Μετά την απίστευτη ανατροπή κόντρα στη Σερβία, όπου έφτασε από το 7-0 σε νίκη 16-15, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ελέγχει πια τη μοίρα της. Πάντως, ο επόμενος αγώνας κρύβει τσαμπουκά.
Ολλανδοί αντίπαλοι στη Μεγάλη Τετάρτη
Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, στις 17:30 και στην ΕΡΤ2 Sports, η Εθνική πόλο παίζει με την Ολλανδία στην τρίτη αγωνιστική του Α’ Ομίλου. Νίκη εδώ βάζει την Ελλάδα κατευθείαν στο γκρουπ 1-4, που σημαίνει εισιτήριο για την τελική φάση του World Cup στο Σίδνεϊ, 20-26 Ιουλίου 2026. Οι παίκτες ξέρουν τι παίζει.
Πρόκριση ακόμα και με ήττα
Ακόμα κι αν χάσει στα πέναλτι η ελληνική ομάδα, μπορεί να μπει στις τέσσερις πρώτες. Το κλειδί είναι το ματς Σερβίας-Ουγγαρίας στις 13:30 σήμερα, όπου αν κερδίσει η Ουγγαρία, η Ελλάδα περνάει ούτως ή άλλως. Η Σερβία έφαγε το χτύπημα χτες, αλλά δεν λέει να τα παρατήσει.
Ήδη η Εθνική έδειξε χαρακτήρα με εκείνη την επική ανατροπή. Τώρα ετοιμάζονται για τη μάχη με τους Ολλανδούς, που θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Είναι στο χέρι τους η πρόκριση, και φαίνεται έτοιμοι να τη χτυπήσουν.