Η Εθνική βόλεϊ γυναικών πέτυχε τον στόχο της και επέστρεψε στο Top 16 του EuroVolley έπειτα από επτά χρόνια, από το 2019 δηλαδή. Ο Απόστολος Οικονόμου το είχε χαρακτηρίσει «αγωνιστικό θαύμα» και το αφιέρωσε στην οικογένειά του για τις θυσίες και τη μακρόχρονη απουσία, ενώ μετά το τελευταίο ματς του ομίλου, κόντρα στη Σερβία, μίλησε για όσα έρχονται.
«Όπως είπα και στις κοπέλες μόλις τελείωσε το ματς, θα ξεθολώσουμε το μυαλό μας αύριο με ένα ρεπό, αλλά είμαστε πολύ καλά», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση. «Είμαστε καλά όχι μόνο οι επτά, είναι όλη η ομάδα καλά», πρόσθεσε, βάζοντας ως παράδειγμα την πολύ καλή υποδοχή και επίθεση απέναντι στο μπλοκ της Σερβίας στο πρώτο και το τρίτο σετ. Η μόνη κακή εξαίρεση ήταν το δεύτερο σετ μετά το 13-13.
Η Μπόσκοβιτς πήρε πολλές μπάλες και οι Σέρβες έπαιξαν με τις βασικές τους. «Αυτό δείχνει ότι σε σέβονται και σε υπολογίζουν», είπε ο Οικονόμου, σημειώνοντας πως η ομάδα έγινε πλέον υπολογίσιμη. Ο επόμενος αντίπαλος παραμένει άγνωστος, ακόμα και η μέρα του αγώνα, όμως ο ίδιος εστιάζει στη δική του ομάδα. «Θέλουμε να είμαστε καλά την Κυριακή, τη Δευτέρα. Να ξέρετε ότι είμαστε καλά», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα μπουν ως φαβορί, αλλά με στόχο το κάτι παραπάνω – «γιατί όχι, να προκριθούμε στην οκτάδα».
Η πορεία ως εδώ δεν ήρθε χωρίς δυσκολίες. Η Εθνική τοποθετήθηκε στον όμιλο με Τσεχία, Σερβία, Βουλγαρία, Ουκρανία και Αυστρία, στο Μπρνο της Τσεχίας. Στο δρόμο της έχασε δύο βασικές: η Έλενα Καρακάση και η Κική Τερζόγλου τέθηκαν εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ η Ανδρομάχη Τσιόγκα δεν ήταν βέβαιη. Παρόλα αυτά, οι νίκες κόντρα σε Ουκρανία και Αυστρία έφεραν την τρίτη θέση και την ιστορική πρόκριση.
Μπροστά τους τώρα, ό,τι κι αν συμβεί, οι παίκτριες ξέρουν τι θέλουν. «Το δύσκολο κομμάτι της διαχείρισης έχει τελειώσει. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε τι θέλουμε», είπε ο Οικονόμου, που ήδη κοιτάζει την επόμενη μέρα. Προειδοποίησε παράλληλα πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποτίμησης, με στόχο μία ακόμη νίκη με την ίδια συγκέντρωση και νοοτροπία. Στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει και η διεκδίκηση μιας θέσης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.