Οι προσωρινές αποβολές έρχονται και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Ο κανονισμός των προσωρινών αποβολών στο ποδόσφαιρο (sin bins) γίνεται όλο και πιο δημοφιλής ανάμεσα στα μέλη του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB), το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο για την τροποποίηση των κανονισμών του άθλου.

Στην πιο πρόσφατη ετήσια συνεδρίασή του στις 28 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, το IFAB υποστήριξε την εφαρμογή των προσωρινών αποβολών και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μετά την επιτυχία που είχαν στις μικρές κατηγορίες.

Εξετάζεται επίσης η επέκταση της εφαρμογής τους σε περιπτώσεις τακτικών φάουλ, όπως σε περιπτώσεις παίκτη που ανατρέπεται κατά τη διάρκεια αντεπιθέσεως.

Επίσης, τα μέλη του IFAB υποστηρίζουν την ιδέα ότι μόνο ο αρχηγός της ομάδας να μπορεί να προσεγγίσει τον διαιτητή, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι προτάσεις θα εξεταστούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του IFAB τον Μάρτιο, ενώ οι ενδεχόμενες αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2024.

Οι προσωρινές αποβολές εισήχθησαν για πρώτη φορά στις παιδικές και εφηβικές ομάδες κατά τη σεζόν 2019/2020, με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου σεβασμού και συμπεριφοράς στο αθλητικό πεδίο.

Παίκτες που εκφράζουν διαμαρτυρίες με λόγια ή πράξεις θα πρέπει να εγκαταλείπουν το γήπεδο για δέκα λεπτά. Οι έντονες διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις σε όλες τις κατηγορίες του ποδοσφαίρου.

Τους προηγούμενους μήνες, δύο νεαροί διαιτητές στη Βρετανία αποκάλυψαν τον βαθμό της κακοποίησης που υπέστησαν, η οποία τους ανάγκασε να αποσυρθούν από τη δράση. Ο Ρις Μπάλντουιν παραιτήθηκε τον Απρίλιο, αφού δέχτηκε επίθεση και το αυτοκίνητό του υπέστη ζημιές ως αντίδραση σε αποφάσεις που είχε πάρει σε αγώνα. Ο Τζορτζ Σλάι αποσύρθηκε όταν τραυματίστηκε στο πρόσωπο μετά από χτύπημα από παίκτη που είχε αποβληθεί σε αγώνα 5Χ5.

Τα μέλη του IFAB εξέτασαν επίσης στρατηγικές για τη μείωση των καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και συζήτησαν για τον κανόνα των έξι δευτερολέπτων για τους τερματοφύλακες, τις καθυστερήσεις στην επανέναρξη του παιχνιδιού και τη διαχείριση των τραυματισμών.

πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ