Ο Τσάβι βελτιώνει το ποσοστό γκολ της Μπαρτσελόνα ανά αγώνα

Ο Τσάβι βελτιώνει το ποσοστό γκολ της Μπαρτσελόνα ανά αγώνα

Ο Τσάβι έχει αναστείλει την πορεία πτώσης της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια και την επαναφέρει στην επιτυχία με την πάροδο του χρόνου. Τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν δημιούργησαν σύγχυση στον σύλλογο, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιδόσεων. Η απώλεια του Λίονελ Μέσι ήταν ιδιαίτερα επώδυνη, καθώς αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος του συμβολαίου του. Ο αργεντίνος ποδοσφαιριστής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ομάδα.

Από τη μικρή του εμπειρία στον ρόλο του προπονητή στη Σαουδική Αραβία, ο Τσάβι ανέλαβε την αποστολή να ανασύρει τη Μπαρτσελόνα και μετά από δύο χρόνια φαίνεται να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Το προηγούμενο πρωτάθλημα της ομάδας τη σεζόν που μας πέρασε ήταν αφορμή για πανηγυρισμούς, ενώ παράλληλα αναβαθμίστηκαν στοιχεία από το επιτυχημένο παρελθόν της. Ένα από αυτά είναι το ποσοστό των γκολ ανά αγώνα, που ανέρχεται στο 1.86. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας σκοράρουν σχεδόν δύο γκολ ανά αγώνα, παρόλο που το ρόστερ περιλαμβάνει πολλούς νεαρούς παίκτες και δεν έχει συμμετοχή στο υψηλότερο επίπεδο. Προηγούμενοι προπονητές της Μπαρτσελόνα, όπως ο Τίτο Βιλανόβα με ποσοστό 3.14 ανά αγώνα, ο Λουίς Ενρίκε με 2.96 και ο Πεπ Γκουαρδιόλα με 2.71, είχαν ομοίως εξαιρετικές επιδόσεις.

Η Μπαρτσελόνα εμφανίζει φέτος αστάθεια στην απόδοσή της, ωστόσο η αποτελεσματικότητά της στο σκοράρισμα της χαρίζει πολύτιμους βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ