Ένας από τους πρώτους που έπεσε θύμα των καινούργιων καμερών ο Στέφανος Τσιτσιπάς έτρεχε με 210 χιλιόμετρα την ώρα στην Αττική Οδό. Το πολυτελές του αμάξι πιάστηκε από τις έξυπνες κάμερες που στέλνουν πλέον τις κλήσεις κατευθείαν στο gov.gr. Ο τενίστας οδηγούσε χωρίς να το παίρνει απόφαση πόσο γρήγορα πήγαινε και τώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.
Πρώτες Κλήσεις από Καινούργιες Κάμερες
Από Δευτέρα ξεκίνησε το νέο σύστημα με τις κάμερες που σαρώνουν τους δρόμους και στέλνουν αυτόματα μηνύματα στους παραβάτες μέσω gov.gr. Οι δέκα πρώτες τέτοιες συσκευές μπήκαν σε μεγάλη λεωφόροι της Αθήνας όπως η Κηφισίας, η Συγγρού και η Βουλιαγμένης όπου η κίνηση δεν σταματάει ποτέ, ενώ και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία για να πιάσουν όσους βιάζονται υπερβολικά. Αυτό βοηθάει να μειωθούν τα ατυχήματα στους δρόμους που κάθε μέρα γεμίζουν κίνδυνο από γρήγορους οδηγούς σαν τον Τσιτσιπά.
Το σύστημα λειτουργεί μόλις με λογισμικό που διαβάζει αμέσως τον αριθμό της πινακίδας χωρίς να χρειάζεται κανένας άνθρωπος να ελέγξει.
Πόσο Κοστίζει η Υπερβολική Ταχύτητα
Για τον 27χρονο τενίστα η κλήση ήρθε γρήγορα και φέρνει πρόστιμο 2.000 ευρώ μαζί με αφαίρεση του διπλώματος για ολόκληρο χρόνο επειδή ξεπέρασε τόσο πολύ το όριο. Όλοι οι οδηγοί που πιάνουν οι κάμερες λαμβάνουν ειδοποίηση στην προσωπική τους θυρίδα στο gov.gr με όλες τις λεπτομέρειες της παράβασης και το ποσό που πρέπει να πληρώσουν αμέσως. Έτσι γλιτώνουν να τρέχουν σε τμήματα και γραφεία, απλά μπαίνουν online και τακτοποιούν τα πάντα από το σπίτι τους.
Οι έξυπνες κάμερες αλλάζουν εντελώς τον τρόπο που ελέγχονται οι παραβάσεις και ήδη δείχνουν αποτέλεσμα σε δρόμους με πολλή κίνηση.