Ο Παναθηναϊκός κρατά ζωντανή την Ελλάδα στο κυνήγι της 10ης θέσης της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός κρατά ζωντανή την Ελλάδα στο κυνήγι της 10ης θέσης της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός πέρασε στην επόμενη φάση μετά την ισοπαλία με τη Βικτόρια Πλζεν και έδωσε 400 βαθμούς στην Ελλάδα. Αυτό βοήθησε να περιοριστούν οι Τσέχοι, αφού η Πλζεν πήρε μόνο 200 βαθμούς από το ματς. Η βαθμολογία της UEFA δείχνει τώρα την Ελλάδα στους 12.900 βαθμούς, που είναι η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Απώλειες από τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έπεσε έξω από τη Θέλτα στο Βίγκο και δεν πρόσθεσε τίποτα στους βαθμούς της χώρας. Η ήττα αυτή πονάει, γιατί χάσαμε ευκαιρία να πιέσουμε περισσότερο.

Από την άλλη πλευρά, η Σίγκμα Όλομουτς νίκησε τη Λωζάνη και μπήκε στους «16» του Conference League, φέρνοντας 700 βαθμούς στην Τσεχία. Η διαφορά ξεπέρασε πάλι τους 1.200 βαθμούς, με την Τσεχία μπροστά.

Συνέχεια για ελληνικές ομάδες

Η Ελλάδα έχει πια δύο ομάδες στο παιχνίδι: την ΑΕΚ στο Conference League και τον Παναθηναϊκό στο Europa League. Οι Τσέχοι κρατάνε επίσης δύο, τη Σίγκμα Όλομουτς και την Σπάρτα Πράγας, και οι δύο στο Conference. Η μάχη για τη 10η θέση συνεχίζεται σκληρά, αφού δίνει στον πρωταθλητή του 2026/27 απευθείας είσοδο στη φάση των ομίλων του Champions League.

Κοιτάζοντας τη βαθμολογία, η Τουρκία κάθεται 9η με 51.075, η Τσεχία 10η με 48.325, και η Ελλάδα 11η με 47.112. Η Πολωνία ακολουθεί 12η στα 46.225. Αυτή η κατάταξη δείχνει πόσο κοντά είμαστε, με δύο αγώνες ακόμα για πολλούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ