Ο Ένες Καντέρ Φρίντομ ήρθε στην Αθήνα για να παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Στο Όνομα της Ελευθερίας» στο Μεταξουργείο. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ μίλησε σε δημοσιογράφους και έριξε βόμβα για τον Παναθηναϊκό. Δεν σκέφτεται να παίξει στους «πράσινους» όσο είναι προπονητής ο Εργκίν Αταμάν, λόγω των δεσμών του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η άφιξη και οι δηλώσεις για τον Αταμάν
Μόλις βγήκε από το χώρο της παρουσίασης, ο Καντέρ βρήκε δημοσιογράφους να τον περιμένουν. Ρώτησαν για πιθανή επιστροφή στο μπάσκετ, συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό. Ο Τούρκος σέντερ απάντησε κατ’ ευθείαν, χωρίς περιστροφές.
Ο λόγος που αρνείται είναι ξεκάθαρος. Ο Αταμάν έχει στενές σχέσεις με τον Ερντογάν, τον άνθρωπο που τον έδιωξε από την Τουρκία. Αν γυρίσει ποτέ εκεί, τον περιμένει η φυλακή.
Τι είπε ακριβώς ο Καντέρ
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Κάποιοι θυμώνουν, κάποιοι χαίρονται, αλλά λόγω του πράσινου, λόγω των Μπόστον Σέλτικς. Ακόμα και το λογότυπο μοιάζει πολύ με αυτό του Παναθηναϊκού. Νομίζω ότι απλώς φαίνεται πολύ ωραίο. Αλλά δεν θα έρθω σε κανένα παιχνίδι μέχρι να φύγει αυτός ο Τούρκος προπονητής, γιατί είναι πολύ καλός φίλος του Ερντογάν και ταυτόχρονα κάνει πολύ κακή δουλειά.
Παρακολουθώ τα παιχνίδια τους και νομίζω ότι πριν λίγες μέρες έχασαν από μία από τις χειρότερες ομάδες στην Ελλάδα, σωστά; Και δυστυχώς, ακόμα και στη EuroLeague δεν τα πάνε και τόσο καλά. Μόλις απολύσουν αυτόν τον προπονητή, και άκουσα ότι υπάρχουν πολλές φήμες γι’ αυτό, θα ξεκινήσω να πηγαίνω στα παιχνίδια».
Για το αν θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό:
«Και στην πραγματικότητα, όχι όσο είναι αυτός προπονητής, αλλά ίσως μετά από αυτόν, ίσως θέλω να καθίσω και να συζητήσω με την ομάδα και με τον ιδιοκτήτη. Και το έχω πει σε κάθε συνέντευξη που έδωσα: Θέλω να παίξω μια μέρα για τον Παναθηναϊκό. Και είμαι ακόμα 32, 33 ετών, είμαι νέος, είμαι υγιής. Ναι, μπορώ να παίξω γι’ αυτούς, αλλά όχι μέχρι να απολυθεί ο Αταμάν».
Ο Καντέρ, που έπαιξε στους Σέλτικς και έγινε γνωστός για την αντίστασή του στον Ερντογάν, μένει πιστός στις αρχές του ακόμα και εδώ.