Ο Ιταλός Σότσα, ο γνώριμος διαιτητής, στο ευρωπαϊκό ΠΑΟΚ-Μπέτις

Ο Ιταλός Σότσα, ο γνώριμος διαιτητής, στο ευρωπαϊκό ΠΑΟΚ-Μπέτις

Η UEFA επέλεξε τον Ιταλό Σιμόνε Σότσα για να σφυρίξει το παιχνίδι ΠΑΟΚ εναντίον Μπέτις την Πέμπτη στην Τούμπα, στις 19:45, για το Europa League. Αυτός ο διαιτητής έχει ήδη γνωρίσει από κοντά αγώνες του Δικεφάλου του Βορρά. Πάντως, η επιλογή του έρχεται σε μια εβδομάδα που η ομάδα παλεύει για την πρόκριση.

Προηγούμενα ματς του Σότσα με ελληνικές ομάδες

Ο Σότσα έδωσε δύο φορές το σήμα εκκίνησης σε παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ήταν στις 5 Οκτωβρίου 2023, στο ΠΑΟΚ-Άιντραχτ 2-1 για τους ομίλους του Conference League, και στις 18 Δεκεμβρίου 2024, στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0 για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου. Και οι δύο φορές η ομάδα βγήκε νικήτρια ή κρατήθηκε όρθια.

Δεν σταμάτησε εκεί η εμπειρία του με ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος, ο Σότσα διεύθυνε δύο ματς του Παναθηναϊκού: το 1-1 με τη Ρέιντζερς στις 30 Ιουλίου 2025 στα προκριματικά του Champions League, και το 2-1 εναντίον της Στουρμ στις 27 Νοεμβρίου 2025 για το Europa League.

Οι βοηθοί και το VAR από Ιταλία

Εκτός από τον Σότσα, όλοι οι άλλοι επίσης έρχονται από την Ιταλία. Βοηθοί θα είναι ο Αλμπέρτο Τεγκόνι και ο Τζοβάνι Μπατσίνι, ενώ τέταρτος διαιτητής ο Λούκα Τζουφέρλι. Στο VAR κάθονται ο Ντανιέλε Κίφι και ο Βαλέριο Μαρίνι.

Η διαιτητική ομάδα φαίνεται σφιχτή και ομοιογενής. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σε γρήγορες αποφάσεις, ειδικά σε ένα ματς με ένταση όπως αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ