Ο Τόμας Ερτέλ αποκλείστηκε από την προεπιλογή των παικτών της εθνικής Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, λόγω της συμμετοχής του στο ρωσικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ζενίτ Αγίας Πετρόπουλης.
Η κόντρα μεταξύ του παίκτη και της Ομοσπονδίας της Γαλλίας δεν λύθηκε, παρά τις προσπάθειες, με την πρόσφατη συμμετοχή του Ερτέλ σε μια εκπομπή με τον Τόνι Πάρκερ να επιδεινώνει την κατάσταση.
Prive d’equipe de France depuis septembre 2022 car il evolue a Saint-Petersbourg en Russie, Thomas Heurtel ne verra pas Paris. Son choix de carriere, ainsi que sa sortie au micro du «Skweek Show» anime par Tony Parker, l’ont definitivement mis hors Jeux > https://t.co/UvssHTAE6s pic.twitter.com/XxvT9gy502
— L’EQUIPE (@lequipe) May 16, 2024