Η Formula 1 μπήκε σε νέα φάση μετά το φινάλε της σεζόν, και η Red Bull δεν άργησε να δει αλλαγές. Ο Χέλμουτ Μάρκο αποφάσισε να φύγει από την ομάδα, και οι «ταύροι» το ανακοίνωσαν χθες το απόγευμα. Ο 82χρονος Αυστριακός δούλευε εκεί κοντά στα 20 χρόνια, από τότε που η Red Bull μπήκε στα μεγάλα σαλόνια του σπορ.
Αποχώρηση με κάποιες αποφάσεις
Η συνεργασία έληξε αμέσως, με τον Μάρκο να παίρνει μόνος του αυτή την απόφαση. Βοήθησε πολύ η παρουσία του στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά στην εξέλιξη και την επιτυχία της Red Bull τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι λένε ότι χωρίς αυτόν, η δυναμική μπορεί να αλλάξει.
Ρόλος σε μεγάλους οδηγούς
Ο Μάρκο έπαιξε βασικό ρόλο στην καριέρα οδηγών όπως ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Μαξ Φερστάπεν. Ήταν ο μέντορας του Φερστάπεν τα τελευταία πέντε χρόνια, βοηθώντας τον να γίνει ο «Super Max». Η ομάδα μπήκε στην Formula 1 γύρω στο 2005, και από τότε ο Αυστριακός έμεινε πιστός.
20 Years, 417 Races, 6 Constructors’ Championships, 8 Drivers’ Championships.
Thank you, Helmut ?? pic.twitter.com/svFn8TTJc7
— Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) December 9, 2025
Αυτή η αποχώρηση έρχεται σε μια περίοδο που η Red Bull ψάχνει να κρατήσει την κυριαρχία της. Η Formula 1 αλλάζει γρήγορα, και τέτοιοι άνθρωποι σαν τον Μάρκο λείπουν εύκολα.