Ο Χέιζ-Ντέιβις επιθυμεί γρήγορη χημεία στην Ολυμπιακό: «Το κεφάλαιο Φενέρμπαχτσε έκλεισε οριστικά»

Ο Χέιζ-Ντέιβις επιθυμεί γρήγορη χημεία στην Ολυμπιακό: «Το κεφάλαιο Φενέρμπαχτσε έκλεισε οριστικά»

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις μπήκε αμέσως στο κλίμα με τον Παναθηναϊκό AKTOR, αφού έκανε την πρώτη του προπόνηση και άνοιξε το στόμα του για όσα τον έφεραν εδώ. Ο Αμερικανός φόργουορντ, που ήρθε από τη Φενέρμπαχτσε, μίλησε στο CLUB 1908 για το πώς έκλεισε ένα κεφάλαιο εκεί και ξεκινάει τώρα με τους πράσινους. Ήδη, οι συζητήσεις με τον Εργκίν Αταμάν τον έπεισαν ότι ταιριάζει απόλυτα.

Γιατί επέλεξε τους πράσινους

Ο Χέιζ-Ντέιβις είπε ότι σκέφτηκε πολύ την απόφαση μαζί με την οικογένειά του και τους φίλους του. Ένιωσε πως μετά από τρία χρόνια στη Φενέρμπαχτσε, ειδικά με τις επιτυχίες της περασμένης σεζόν, ήρθε η ώρα να προχωρήσει. «Συζητώντας το με την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τον ατζέντη μου και τον εαυτό μου. Αισθάνομαι ότι φυσικά όλοι ξέρουν ότι η Φενέρμπαχτσε ήταν μια επιλογή. Με όσα έκανα εκεί τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικά με όσα πετύχαμε την περασμένη χρονιά, ένιωσα πως ένα κεφάλαιο έκλεισε. Έδωσα τα πάντα, νομίζω έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Ελπίζω να το εκτίμησαν και να το απόλαυσαν. Τώρα ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και στο μπάσκετ».

Προσαρμογή και χημεία με την ομάδα

Μόλις πάτησε το πόδι του στο γήπεδο, ο παίκτης δούλεψε σκληρά για να μπει στα συστήματα του Αταμάν. Ο προπονητής του έδωσε κουράγιο, λέγοντάς του να μείνει πιστός στον εαυτό του και η ομάδα θα προσαρμοστεί γύρω του. Αυτό τον βοήθησε να νιώσει άνετα από την αρχή.

Όταν μίλησε για τους νέους συμπαίκτες του, όπως οι Ναν και Σλούκας που πήραν και αυτοί MVP, έδειξε ενθουσιασμό για τη συνύπαρξη. Θέλει γρήγορα να βρουν ρυθμό όλοι μαζί στο παρκέ. «Είναι μια ευκαιρία να προσπαθήσουμε να το κάνουμε να λειτουργήσει. Προφανώς ακούγεται πολύ ωραίο να αναφέρουμε αυτούς τους τίτλους στο χαρτί, αλλά ο στόχος, η πρόκληση και η διασκέδαση έρχονται μέσα από το να το κάνουμε να δουλέψει στο παρκέ. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό, όπως είμαι σίγουρος πως θα κάνουν κι εκείνοι, για να αποκτήσουμε καλή χημεία και συνοχή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ελπίζω αυτό να μας οδηγήσει στο να κερδίσουμε παιχνίδια».

Για τη χρηματοδότηση του Παναθηναϊκού από την AKTOR, ο Χέιζ-Ντέιβις ξέρει ότι δίνει σταθερότητα στην ομάδα. Τέλος, απευθύνθηκε στους φιλάθλους με απλά λόγια. «Να μας επευφημείτε όταν πηγαίνουμε καλά, να μας επευφημείτε ακόμα περισσότερο όταν δεν πηγαίνουμε καλά και να θυμάστε ότι πάντα βάζουμε τα δυνατά μας». Και για την προσαρμογή του γενικά: «Όπως λέω πάντα, θα δουλέψω σκληρά και θα βάλω τα δυνατά μου για να συνεισφέρω, αμυντικά κι επιθετικά. Μίλησα με τον κόουτς πριν μπούμε στο γήπεδο για να δω τα συστήματα και ήθελε να μου υπενθυμίσει: “Μην έρθεις εδώ προσπαθώντας να προσαρμοστείς. Να είσαι ο εαυτός σου. Εμείς θα φροντίσουμε να δουλέψουν όλα γύρω από σένα”. Αυτό ήταν μια πολύ καλή ενθάρρυνση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ