Η Βίρτους Μπολόνια πέρασε άνετα από τον αγώνα με τη Ντερτόνα, με σκορ 92-77, σε μια βραδιά που ξεχώρισε η τιμή στον Μάρκο Μπελινέλι. Ο Ιταλός σούτινγκ γκαρντ, που έπαιξε παλιότερα στην ομάδα, έλαβε μια ζεστή υποδοχή από όλους. Μα ο πραγματικός πρωταγωνιστής βγήκε ο Ακίλε Πολονάρα, που δίνει μάχη με τη λευχαιμία.
Η επιστροφή του Πολονάρα στο παρκέ
Ο Πολονάρα, πρώην παίκτης της Βίρτους, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο γήπεδο μετά την περιπέτεια με την υγεία του. Το κοινό τον αποθέωσε, φωνάζοντας το όνομά του και χειροκροτώντας ασταμάτητα. Κάτι τέτοιο δείχνει πόσο αγαπητός είναι ακόμα εδώ.
Έγινε μια μεγάλη γιορτή για τον Μπελινέλι, αλλά ο Πολονάρα ήθελε να σταθεί δίπλα στον φίλο του. Λίγους μήνες πριν, ο Πολονάρα αντιμετώπιζε μόνος του την αρρώστια, μα τώρα νιώθει καλύτερα. Η ομάδα τον υποδέχτηκε σαν ήρωα.
Συγκινητικές στιγμές και λόγια φιλίας
«Περίμενα μια τέτοια θερμή υποδοχή, αλλά και πάλι συγκινημένος. Κάθε μέρα νιώθω και καλύτερα», είπε ο Πολονάρα μετά την εμφάνισή του. Ήθελε να είναι εκεί για τη βραδιά του Μπελινέλι, που τον στήριξε πολύ. Ο Πολονάρα πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι εδώ για τον Μάρκο. Ήταν δίπλα μου, με επισκεπτόταν κάθε μέρα. Είναι ένας άνθρωπος πολύ κοντά μου και στάθηκε σαν αδερφός σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».
L’omaggio della Virtus Arena ad Achille Polonara ??#TuttoUnAltroSport pic.twitter.com/lqDFJiJeBt
— Lega Basket Serie A (@LegaBasketA) December 8, 2025