Το ευρωπαϊκό όνειρο του ΠΑΟΚ έσβησε οριστικά στο Βουκουρέστι, με την Στεάουα να επικρατεί και στα δύο παιχνίδια και να αφήνει τον Δικέφαλο του Βορρά εκτός Europa League. Η ήττα αυτή προκάλεσε έντονο προβληματισμό στις τάξεις των φιλάθλων και των αναλυτών.
Ο Ντέμης Νικολαΐδης, μιλώντας στην εκπομπή Fair Play με τον Βάιο Τσούτσικα, σχολίασε τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη στα δύο παιχνίδια με την Στεάουα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν φθίνουσα, ενώ η Στεάουα παρουσίασε σημαντική βελτίωση.
Ενόψει του κρίσιμου εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραϊσκάκη, ο Ντέμης Νικολαΐδης προχώρησε σε μια δυσοίωνη εκτίμηση. Σε περίπτωση ήττας από τους “ερυθρόλευκους”, ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Νικολαΐδη, θα τεθεί κατά 95% εκτός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Μια πιθανή ήττα στο ντέρμπι θα δημιουργήσει σημαντική βαθμολογική απόσταση και θα δυσκολέψει σημαντικά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας.