Η Γκλάντμπαχ μπήκε στο γήπεδο της Μάιντς με όρεξη για κάτι καλό, μετά τον εκνευρισμό από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο κόντρα στη Σανκτ Πάουλι. Οι παίκτες ήθελαν να δείξουν αντίδραση, να πάρουν βαθμούς και να φτιάξουν λίγο την ψυχολογία. Τελικά, πήραν το ματς με 1-0 χάρη σε ένα αυτογκόλ, που έγινε στο 58′ όταν η μπάλα έπιασε τον Ντάνι Ντα Κόστα στην πλάτη του μετά από κεφαλιά σε κόρνερ.
Αυτογκόλ και βαθμοί για Gladbach
Η μπάλα πήγε στα δίχτυα από εκείνη την εκτέλεση κόρνερ, και η Γκλάντμπαχ πανηγύρισε σαν να ‘χε σκοράρει μόνη της. Δεν έβαλαν δικό τους γκολ, αλλά οι βαθμοί μπήκαν στη βαθμολογία έτσι κι αλλιώς. Η Μάιντς έμεινε με άδεια χέρια, παρόλο που πίεσε σε κάποιες φάσεις.
Αυτό το ματς ήταν η πρεμιέρα της 13ης αγωνιστικής στο Μπουντεσλίγκα.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται
Σήμερα Σάββατο, η Στουτγκάρδη υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου στις 16:30, ενώ Βόλφσμπουργκ παίζει με Ουνιόν Βερολίνου την ίδια ώρα. Άουγκσμπουργκ-Μπάγερ Λεβερκούζεν και Χάιντενχαϊμ-Φράιμπουργκ επίσης στις 16:30, και Κολωνία-Σανκτ Πάουλι. Βράδυ, Λειψία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης στις 19:30.
Κυριακή έχει Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης στις 16:30, και το μεγάλο ματς Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ στις 18:30.
Για την επόμενη αγωνιστική, στις 12 Δεκεμβρίου η Ουνιόν Βερολίνου παίζει με Λειψία στις 21:30. Σάββατο 13/12, Άιντραχτ-Άουγκσμπουργκ, Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ, Σανκτ Πάουλι-Χάιντενχαϊμ και Χόφενχαϊμ-Αμβούργο στις 16:30, Μπάγερ Λεβερκούζεν-Κολωνία στις 19:30. Κυριακή, Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ 16:30, Μπάγερν-Μάιντς 18:30 και Βέρντερ-Στουτγκάρδη 20:30.