Μιλουτίνοφ: «Κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας αμυντικά – Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί»

Μετά τη νίκη της Σερβίας επί της Λιθουανίας, ο σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ, έκανε δηλώσεις υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα του τραυματία συμπαίκτη του Σίμανιτς τους ενέπνευσε να παρουσιάσουν μια εξαιρετική εμφάνιση και επισημαίνοντας ότι αμυντικά η ομάδα του έπαιξε το καλύτερο ματς της στο τουρνουά.

Αναλυτικά, ανέφερε: «Σήμερα λάβαμε το πρώτο μήνυμα από τον Σίμανιτς που μας ανέφερε ότι αισθάνεται καλύτερα. Αυτό μας έκανε χαρούμενους και μας έδωσε ώθηση να παίξουμε με μεγάλη ενέργεια. Ελπίζω πραγματικά ότι τον κάναμε υπερήφανο».

Πιστεύω ότι σήμερα παρουσιάσαμε την καλύτερη μας εμφάνιση στο τουρνουά από πλευράς άμυνας. Η Λιθουανία διαθέτει πολύ καλούς παίκτες με ικανότητα στο σκοράρισμα, όπως έδειξαν απέναντι στις ΗΠΑ. Ήταν απαραίτητο να βελτιώσουμε την αμυντική μας απόδοση και καταφέραμε να το κάνουμε πολύ καλά».

Για εμάς, η άμυνα είναι πάντα προτεραιότητα. Μας παρέχει ενέργεια και ορμή για την επίθεση. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και πρέπει να τη διατηρήσουμε μέχρι το τέλος. Οποιαδήποτε ομάδα αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δεν θα είναι εύκολο να τους νικήσουμε. Δεν είμαστε το φαβορί, οπότε πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο Καναδάς και η Σλοβενία έχουν εκπληκτικούς παίκτες και πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί. Θα έχουμε δυο ημέρες ξεκούρασης μέχρι το επόμενο παιχνίδι, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα ημιτελικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ