Έπειτα από μια περίοδο αναμονής, η Μίλαν επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο, επικρατώντας εκτός έδρας της Ουντινέζε με 4-0. Τα εντυπωσιακά γκολ των Ραφαέλ Λεάο και Τεό Ερναντές ξεχώρισαν σε μια βραδιά γεμάτη θέαμα, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός επισκίασε τη νίκη των “ροσονέρι”.
Ο Τραυματισμός του Μενιάν Επισκίασε τον Θρίαμβο
Ο αγώνας στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του τερματοφύλακα της Μίλαν, Μάικ Μενιάν. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, σε μια άτυχη έξοδο, ο Μενιάν συγκρούστηκε με τον Χιμένες και αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο. Η σοβαρότητα του τραυματισμού προκάλεσε ανησυχία στην ομάδα και τους φιλάθλους.
Εξαιρετική Εμφάνιση και Γκολάρα
Παρά το δυσάρεστο γεγονός, η Μίλαν έδειξε χαρακτήρα και συνέχισε να πιέζει. Ο Ραφαέλ Λεάο άνοιξε το σκορ στο 42ο λεπτό με ένα εξαιρετικό πλασέ, ενώ ο Πάβλοβιτς διπλασίασε το προβάδισμα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πούλισικ.
Κυριαρχία και στην Επανάληψη
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ουντινέζε προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η Μίλαν ήταν αποτελεσματική στις αντεπιθέσεις. Ο Τεό Ερναντές με ένα δυνατό σουτ στο 74′ έκανε το 3-0, ενώ ο Ρέιντερς, με ασίστ του Λεάο, διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Η νίκη αυτή αναπτερώνει το ηθικό της ομάδας ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος Serie A.
Αποτελέσματα και Επόμενη Αγωνιστική
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης και 33ης αγωνιστικής της Serie A:
32η Αγωνιστική
- Παρασκευή, 11/4
- Ουντινέζε-Μίλαν 0-4 (42′ Λεάο, 45′ Πάβλοβιτς, 74′ Τεό, 81′ Ρέιντερς)
- Σάββατο, 12/4
- Βενέτσια-Μόντσα 16:00
- Ίντερ-Κάλιαρι 19:00
- Γιουβέντους-Λέτσε 21:45
- Κυριακή, 13/4
- Αταλάντα-Μπολόνια 13:30
- Φιορεντίνα-Πάρμα 16:00
- Βερόνα-Τζένοα 16:00
- Κόμο-Τορίνο 19:00
- Λάτσιο-Ρόμα 21:45
- Δευτέρα, 14/4
- Νάπολι-Έμπολι 21:45
33η Αγωνιστική
- Σάββατο 19/04
- Λέτσε-Κόμο 16:00
- Μόντσα-Νάπολι 19:00
- Ρόμα-Βερόνα 21:45
- Κυριακή 20/04
- Έμπολι-Βενέτσια 16:00
- Μπολόνια-Ίντερ 19:00
- Μίλαν-Αταλάντα 21:45
- Δευτέρα 21/04
- Πάρμα-Γιουβέντους 21:45