Η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στις νίκες στην Premier League μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, επιβάλλοντας την κυριαρχία της απέναντι στη Νιούκαστλ με εμφατικό τρόπο.
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, παίζοντας στο Etihad Stadium, έδειξε αποφασιστικότητα και κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα την απογοήτευση της Ευρώπης. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ομάρ Μαρμούς, ο οποίος με ένα εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο πέτυχε ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ (19′, 24′, 33′), διαμορφώνοντας από νωρίς το παιχνίδι. Το τελικό σκορ, 4-0, επισφράγισε ο ΜακΆτι στο 84ο λεπτό.
Το χατ-τρικ αυτό ήταν το πρώτο του Αιγύπτιου επιθετικού με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, σε μόλις πέντε εμφανίσεις. Με αυτή τη νίκη, η Μάντσεστερ Σίτι σκαρφάλωσε στην 4η θέση της βαθμολογίας της Premier League, συλλέγοντας 44 βαθμούς και πλησιάζοντας την 3η θέση που κατέχει η Νότιγχαμ Φόρεστ, από την οποία απέχει πλέον μόλις 3 βαθμούς.
Η Νότιγχαμ Φόρεστ, από την άλλη πλευρά, γνώρισε την ήττα με 2-1 εκτός έδρας από τη Φούλαμ στο Craven Cottage. Παρά το γκολ του Γουντ (37′), που ήταν το 18ο του στο φετινό πρωτάθλημα, η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα της Φούλαμ, η οποία σκόραρε με τους Σμιθ-Ρόου (15′) και Μπάσεϊ (62′).
Η Μπόρνμουθ συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στην Premier League, επικρατώντας της Σαουθάμπτον με 3-1 στο St Mary’s Stadium. Τα γκολ των Ουατάρα (14′), Κρίστι (16′) και Ταβερνιέ (83′) χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Ιραόλα, ενώ για τη Σαουθάμπτον είχε μειώσει προσωρινά ο Σουλεμανά (72′). Η νίκη αυτή έφερε την Μπόρνμουθ στην 5η θέση της βαθμολογίας, με 43 βαθμούς, αφήνοντας τη Σαουθάμπτον σε δύσκολη θέση, 8 βαθμούς μακριά από τη σωτηρία.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας στην Premier League, η Μπρέντφορντ πέτυχε μια σημαντική νίκη εκτός έδρας επί της Γουέστ Χαμ με 0-1, ενώ η αναμέτρηση μεταξύ Άστον Βίλα και Ίπσουιτς έληξε ισόπαλη 1-1, με αμφότερες τις ομάδες να τελειώνουν τον αγώνα με δέκα παίκτες.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής της Premier League:
Παρασκευή 14/02
Μπράιτον-Τσέλσι 3-0
(27′ Μιτόμα, 38′ 63′ Μίντε)
Σάββατο 15/02
Λέστερ-Άρσεναλ 0-2
(81′, 87′ Μερίνο)
Άστον Βίλα-Ίπσουιτς 1-1
(69′ Γουότκινς – 56′ Ντέλαπ)
Γουέστ Χαμ-Μπρέντφορντ 0-1
(4′ Σαντέ)
Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ 4-0
(19′, 24′, 33′, Μαρμούς, 84′ ΜακΆτι)
Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ 1-3
(72′ Σουλεμανά – 14′ Ουατάρα, 16′ Κρίστι, 83′ Ταβερνιέ)
Φούλαμ-Νότιγχαμ Φόρεστ 2-1
(15′ Σμιθ-Ρόου, 62′ Μπέισι – 37′ Γουντ)
Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον (19:30)
Κυριακή 16/02
Λίβερπουλ-Γουλβς (16:00)
Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)
Το πρόγραμμα της επόμενης (26ης) αγωνιστικής της Premier League:
Παρασκευή 21/02
Λέστερ-Μπρέντφορντ (22:00)
Σάββατο 22/02
Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:30)
Μπόρνμουθ-Γουλβς (17:00)
Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ (17:00)
Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Ίπσουιτς-Τότεναμ (17:00)
Σαουθάμπτον-Μπράιτον (17:00)
Άστον Βίλα-Τσέλσι (19:30)
Κυριακή 23/02
Νιούκαστλ-Νότιγχαμ Φόρεστ (16:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ (18:30)