Με τα χαρτιά να εκκρεμούν ακόμα, αλλά την προφορική συμφωνία να έχει κλειδώσει, ο Καρίμ Αντεγέμι ετοιμάζεται να φορέσει τα «μπλαουγκράνα». Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε σε όλα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για τον 24χρονο Γερμανό επιθετικό — το τυπικό σκέλος της μεταγραφής, ωστόσο, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
Περίπου 29 εκατομμύρια ευρώ θα βγάλει συνολικά από τα ταμεία της η Μπαρτσελόνα. Τα 22 εκατ. αποτελούν το πάγιο ποσό, ενώ άλλα 7 εκατ. σε μπόνους συνδέονται με τίτλους και συμμετοχές του παίκτη. Αρχικά οι «μπλαουγκράνα» είχαν προσφέρει 20 εκατ., αλλά ανέβασαν την προσφορά τους όταν είδαν ότι ο ίδιος ο Αντεγέμι ήθελε αποκλειστικά τη μετακόμιση στη Βαρκελώνη. Το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα είναι πενταετές, με λήξη το 2031.
Η επιθυμία του παίκτη να μη μείνει στη Γερμανία ήταν γνωστή εδώ και καιρό. Το συμβόλαιό του με την Ντόρτμουντ έληγε το 2027 και εκείνος δεν είχε καμία διάθεση να το ανανεώσει. «Μοναδική επιθυμία του Αντεγέμι ήταν να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα», γράφουν χαρακτηριστικά οι πληροφορίες — και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να κλείσει γρήγορα το deal.
Don’t blink. Welcome, Adeyemi ???? pic.twitter.com/ofKGYwuM35
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2026
Δεύτερη μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού
Για τη Μπαρτσελόνα, ο Αντεγέμι αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού. Προηγήθηκε η απόκτηση του Άντονι Γκόρντον, σε μια επιθετική γραμμή που χρειαζόταν ανανέωση μετά την αποχώρηση του Λεβαντόφσκι. Τώρα, η ομάδα του Φλικ θα έχει στη διάθεσή της έναν εξτρέμ που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις μπροστά και μετράει 36 γκολ και 25 ασίστ σε 146 εμφανίσεις με τη φανέλα της Ντόρτμουντ.
Απομένουν, πάντως, κάποιες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες. Ούτε η Μπαρτσελόνα ούτε η Ντόρτμουντ έχουν βγάλει ακόμα επίσημη ανακοίνωση. Πηγές από την Καταλονία αναφέρουν ότι τα τελικά έγγραφα δεν έχουν υπογραφεί — μόλις αυτό γίνει, ο παίκτης θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα παρουσιαστεί επίσημα. Στόχος είναι να είναι στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου.