Ο Εμμανουήλ Καραλής φτάνει στο Τόρουν φουσκωμένος από σιγουριά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Θέλει να σπάσει τα 6,17 μέτρα που έκανε πέρσι και νιώθει ότι η φόρμα του είναι στα καλύτερά της. Η χρονιά κύλησε άψογα γι’ αυτόν, με αγώνες που τον έβγαλαν πιο δυνατό.
Προετοιμασία στο μάξιμουμ
Έπεσε βαριά δουλειά με τους προπονητές του πέρσι. Ο πατέρας του είναι δίπλα, έχει και τον Πολωνό Μαρτίν μαζί του στην Πολωνία. Ξέρουν όλοι ότι τα 6,17 μ. ήταν εφικτά και τα πέτυχε στην Αθήνα, στη γη του.
«Νιώθω καλά. Αυτή η χρονιά έχει πάει πολύ καλά. Κατάφερα να περάσω τα έξι μέτρα περισσότερες από δέκα φορές. Τώρα, στη χειμερινή σεζόν, έχω και καινούργια κοντάρια. Προσπαθώ να ξεπερνάω τα έξι μέτρα και να πετυχαίνω τους στόχους μου. Πλέον πηδάω πιο ψηλά από τα είδωλά μου και αυτό είναι κάτι εκπληκτικό. Νιώθω καλά, είμαι υγιής, απολαμβάνω το άθλημα και είναι πάντα ωραίο να αγωνίζεσαι. Είναι πάντα ωραίο να πραγματοποιείς τα όνειρά σου και νιώθω ότι έχω κι άλλα να δώσω.
Δουλέψαμε πάρα πολύ την προηγούμενη σεζόν με τους προπονητές μου. Ο πατέρας μου είναι εδώ, έχω και τον Μαρτσίν – είναι Πολωνός – και είναι πάντα ωραίο να είμαι στην Πολωνία μαζί του. Κάναμε εξαιρετική προετοιμασία. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε το 6,17 μ. Και το να το πετύχω στην πατρίδα μου, στην Αθήνα, ήταν κάτι σπουδαίο. Είναι ευλογία. Είναι ευλογία να βρίσκομαι εδώ και να ξέρω ότι μπορώ να πηδήξω και πιο ψηλά από το 6,17 μ. Ελπίζω να γίνει και είμαι ενθουσιασμένος για το Σάββατο» δήλωσε ο Καραλής, που βλέπει το άλμα του σαν ευλογία. Ξεκινάει ο αγώνας το Σάββατο και περιμένει να δείξει τι μπορεί.
Φιλία με τον Ντουπλάντις
Μιλώντας για τον Μόντο Ντουπλάντις, ο Καραλής θυμήθηκε τα χρόνια γνωριμίας τους. Γνωρίζονται πάνω από δέκα χρόνια, οι οικογένειες κάνουν παρέα, έχουν περάσει ώρες μαζί σε διακοπές και στάδια. Ο Ντουπλάντις τον εμπνέει να πιστεύει ότι τα έξι μέτρα και παραπάνω είναι για όλους.
Τώρα υπάρχουν πάνω από πέντε αθλητές που πηδάνε πάνω από τα έξι μέτρα, χάρη σε τέτοιους όπως ο Ντουπλάντις. Ο Καραλής νιώθει τυχερός που έχει φίλο σαν αυτόν.
«Ναι, εγώ και ο Μόντο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, πάνω από δέκα. Οι οικογένειές μας γνωρίζονται, έχουμε περάσει πολύ χρόνο μαζί, διακοπές, όμορφες στιγμές και φυσικά και στο στάδιο. Ο Μόντο είναι ένας απίστευτος αθλητής και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Προσπαθεί να ενώνει όλους στο άθλημα. Όταν καταρρίπτει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, θέλει να φέρνει κοντά όλους τους φίλους του, εμάς. Είναι ο άνθρωπος που μας έκανε να πιστέψουμε ότι τα 6+ μέτρα είναι εφικτά. Και φέτος έχουμε περισσότερους από πέντε αθλητές πάνω από τα έξι μέτρα. Το να έχεις έναν φίλο και αθλητή όπως ο Μόντο είναι ευλογία για μένα. Με κάνει, ψυχολογικά, να σκέφτομαι ότι αν μπορεί εκείνος, γιατί όχι κι εγώ; Είναι υπέροχο που τον γνωρίζω τόσα χρόνια και ελπίζω να έχουμε άλλα δέκα χρόνια μαζί στους αγώνες, μαζί με όλη την παρέα». Και οι δύο θα αγωνιστούν στο Τόρουν, σε μια σεζόν που φέρνει νέα ρεκόρ στον στίβο.