Ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν στην άμυνα απέναντι στην Σαχτάρ, σε μία σημαντική μάχη στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League.
Η ανάλυση του Ρουί Βιτόρια για την ισοπαλία 0-0 με τη Σαχτάρ
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρουί Βιτόρια, μετά το τέλος του αγώνα τόνισε τη σταθερή αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε ο σύλλογος, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την τακτική πιστότητα της ομάδας.
Για το παιχνίδι και την τακτική προσέγγιση: «Ήμασταν εξαιρετικά τακτικά οργανωμένοι, απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη, όπως η Σαχτάρ, η οποία πέρυσι αγωνίστηκε στο Champions League. Καταφέραμε να ελέγξουμε σε μεγάλο βαθμό το ματς και να περιορίσουμε τις ευκαιρίες τους, που ήρθαν κυρίως στο τέλος. Παρόλο που δημιουργήσαμε τις πιο επικίνδυνες στιγμές, η αποτελεσματικότητα μάς έλειψε. Επόμενος στόχος είναι η βελτίωση στη ρεβάνς όπου θα έχουμε και περισσότερο χρόνο προετοιμασίας, ώστε να δουλέψουμε τα τακτικά στοιχεία, παρά τις προσωρινές απουσίες που είχαμε».
Για τις χαμένες ευκαιρίες και τη δημιουργία επιθετικών φάσεων: «Δεν ανησυχώ, βλέπω μία ομάδα που καταφέρνει να δημιουργήσει πολλές φάσεις. Είναι θετικό ότι οι διαδικασίες δουλεύουν σωστά και πιστεύω πως η στιγμή που θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί είναι κοντά. Η ομάδα δουλεύει εντατικά στις προπονήσεις για να βελτιώσει την τελική εκτέλεση».
Για το γεγονός ότι στα τρία πρώτα ματς MVP αναδείχτηκε ο αντίπαλος τερματοφύλακας: «Αυτό επί της ουσίας υπογραμμίζει την ποιότητα του αντιπάλου και την προσπάθεια της ομάδας να φτάσει σε δημιουργικό ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή η τύχη θα γυρίσει υπέρ μας και τα γκολ θα έρθουν από τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργούμε».
Βελτιώσεις και μεταγραφικές προσδοκίες
Για τις διαφοροποιήσεις στη ρεβάνς και τα τακτικά πλάνα: «Δε θα αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, η οποία χαρακτηρίζεται από θάρρος και αποφασιστικότητα. Θα εστιάσουμε σε βελτιώσεις στο τακτικό κομμάτι, όπως στην πιο αποτελεσματική πίεση ψηλά και την καλύτερη κατοχή μπάλας για να δημιουργήσουμε περισσότερες φάσεις».
Για τον νεοφερμένο Ζαρουρί και την ενσωμάτωσή του στην ομάδα: «Επιθυμούσαμε την απόκτησή του νωρίτερα. Έχει ήδη δείξει ποιότητα με δύο αξιόλογες ατομικές ενέργειες, ενώ παραλίγο να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Είναι νεαρός, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των παικτών».
Για τον αμυντικό Πάλμερ-Μπράουν και την πορεία του: «Έχει εξελιχθεί σε στόπερ υψηλού επιπέδου, δημιουργώντας ένα δυναμικό δίδυμο με τον Τουμπά. Η ποιότητά του στο χτίσιμο του παιχνιδιού από πίσω μας δίνει ασφάλεια και ελευθερία στους μέσους να πιέσουν ψηλά. Φέτος το επίπεδο στο ρόστερ είναι τέτοιο που ικανοποιεί σε κάθε θέση δύο ισάξιους παίκτες».
Σχετικά με τις θέσεις του Ζαρουρί: «Μπορεί να παίξει τόσο στον άξονα όσο και στα πλάγια, κυρίως ως εξτρέμ και πίσω από τον επιθετικό».
Για ενδεχόμενη μεταγραφή του Ουναΐ και τη στελέχωση του ρόστερ: «Το ρόστερ δεν έχει κλείσει ακόμα και θα υπάρξουν προσθήκες. Η παρουσία του Ζαρουρί δεν αποκλείει άλλες κινήσεις, αφού επιθυμούμε να έχουμε πλήρη και δυνατή ομάδα με πολλούς λύκους για κάθε θέση».