Η Λιόν βρίσκει τον δρόμο της και επιστρέφει στην πεντάδα της Ligue 1

Η Λιόν βρίσκει τον δρόμο της και επιστρέφει στην πεντάδα της Ligue 1

Η Λιόν έσπασε την κακή σειρά της και νίκησε 1-0 τη Χάβρη χθες βράδυ. Ο Σουλτς πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 52′, δίνοντας στην ομάδα του Φονσέκα την επιστροφή στην ευρωπαϊκή ζώνη. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν σκληρά, αλλά έμειναν ένα βήμα μακριά από την ισοφάριση.

Το ματς με αγωνία και χαμένες ευκαιρίες

Από τα πρώτα λεπτά η Λιόν πίεσε, με τον Σατριάνο να χτυπάει το δοκάρι στο 2′. Ο διαιτητής αγνόησε ένα πιθανό χέρι των αντιπάλων και άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Ξαφνικά, η Χάβρη κέρδισε πέναλτι στο 38′, όμως ο Σουμαρέ το έχασε, με τον κίπερ να μπλοκάρει και στη ριμπάουντ.

Πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι δοκίμασαν ξανά με Χάτεμπουρ και Σουλτς. Δεν βγήκε τίποτα εκείνη τη φορά. Στο δεύτερο μέρος, ο Σουλτς έκανε τη διαφορά και έγραψε το 1-0.

Η Χάβρη αντέδρασε, ο Αλί Σαμάτα –πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ– δεν βρήκε δίχτυα. Ο Ζακέ είχε παρόμοια τύχη. Το σκορ έμεινε όπως ήταν μέχρι τη λήξη, με τη Λιόν να ανεβαίνει πέμπτη.

Αποτελέσματα 16ης αγωνιστικής και το πρόγραμμα

Η 16η αγωνιστική της Ligue 1 έφερε νίκη 4-1 για την Ανζέ επί της Ναντ, με γκολ από Αμπντελί, Σερίφ, Τζιμπιρέν και Ράο-Λιζόα, ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Σεντονζέ. Ρεν κέρδισε 3-1 τη Μπρεστ, Μετς ηττήθηκε 2-3 από Παρί Σεν Ζερμέν, και Παρί FC έπεσε 0-3 από Τουλούζ.

Χθες ολοκληρώθηκε με Λιόν-Χάβρη 1-0. Σήμερα παίζουν Οσέρ-Λιλ, Λανς-Νις, Στρασβούργο-Λοριάν, και το βράδυ Μαρσέιγ-Μονακό. Η επόμενη αγωνιστική ξεκινά Παρασκευή 20:45 με Τουλούζ-Λανς.

Σάββατο έχει Μονακό-Λιόν, Νις-Στρασβούργο και Λιλ-Ρεν. Κυριακή Μαρσέιγ-Ναντ, Μπρεστ-Οσέρ, Χάβρη-Ανζέ, Λοριάν-Μετς, και φινάλε Παρί Σεν Ζερμέν-Παρί FC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ