Η κατάρα που πρέπει να σπάσει ο Ολυμπιακός εναντίον της Μακάμπι & η διαφορά με τα παλαιότερα ματς με Ισραηλινούς

Η κατάρα που πρέπει να σπάσει ο Ολυμπιακός εναντίον της Μακάμπι & η διαφορά με τα παλαιότερα ματς με Ισραηλινούς

Οι ελληνικές ομάδες ανέκαθεν είχαν δυσκολίες απέναντι στις ομάδες του Ισραήλ, με τον Ολυμπιακό να έχει μερικά από τα χειρότερα αποτελέσματα – είναι μάλιστα ο σύλλογος με τα περισσότερα… ματς με ομάδες από το Ισραήλ.

Παρ’ όλα αυτά, η κλήρωση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν θα πρέπει να απογοητεύσει τους φιλάθλους της ομάδας, αφού άλλοι ποιοτικοί αντίπαλοι όπως η Aston Villa, η Fiorentina και η Lille αποφεύχθηκαν και λόγω της βελτιωμένης εμφάνισης της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια του Ολυμπιακού εναντίων ομάδων από το Ισραήλ, καθώς κανένας δεν ήταν στους 16 καλύτερους μετά τη φάση των ομίλων.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 1-3-4 αποτέλεσμα με τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μακάμπι Χάιφα και Χάποελ Μπερ Σεβά, με έξι από τα ματς να γίνονται στα καλοκαιρινά προκριματικά – με 3/3 αποκλεισμούς.

Το πρώτο παιχνίδι με τη Χάιφα το 2002 ήταν στη φάση των ομίλων του Champions League, με την ομάδα του Γιακούμπου Αγεγκμπένι να προκρίνεται 3η στο Κύπελλο UEFA, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν 4ος – η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή στη συνέχεια.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι Πειραιώτες θα παίξουν εναντίον μιας ομάδας από το Ισραήλ μετά τις διακοπές, δηλαδή σε προχωρημένη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, προσπαθώντας να διακόψουν την κατάρα και να επιστρέψουν στα ευρωπαϊκά οκτάδες μετά από 25 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ