Η Γκλάντμπαχ ξεκίνησε δυνατά την ημέρα και έφτασε σε άνετη νίκη 4-0 κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, στο πρώτο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Bundesliga. Οι παίκτες της μπήκαν μπροστά γρήγορα και δεν κοίταξαν πίσω, σκοράροντας τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από δύο ήττες, αυτή η επιτυχία τους έδωσε πίσω την αυτοπεποίθηση.
Γρήγορο ξεκίνημα και κυριαρχία
Στο 8ο λεπτό, ο Σκάλι άνοιξε το σκορ με ασίστ από τον Νετς. Σύντομα, στο 20′, ο διαιτητής Όσμερς έδωσε πέναλτι για χέρι του Πέντερσεν και ο Ντικς το μετέτρεψε σε γκολ. Ο Ταμπάκοβιτς πρόσθεσε το τρίτο με κεφαλιά στο 38′, ξανά από πάσα του Νετς, και η Γκλάντμπαχ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.
Στο δεύτερο μέρος, η Άουγκσμπουργκ προσπάθησε να αντεπιτεθεί και έχασε δύο καλές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι, όμως, βρήκαν ξανά δίχτυα στο 61′, όταν ο Ονορά έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Ταμπάκοβιτς έκανε το 4-0 με κεφαλιά. Ο Εσέντε είδε το δοκάρι να τον σταματά στο 89′, αφήνοντας το σκορ όπως ήταν.
Η ομάδα του γηπέδου έφτασε στους 19 βαθμούς και πήρε την 10η θέση. Η Άουγκσμπουργκ έμεινε στους 14 πόντους, μόλις δύο πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, παρόλο που έχει παίξει περισσότερα ματς. Η αποτελεσματικότητα της Γκλάντμπαχ ξεχώρισε, με τρία γκολ από πέντε σουτ στην εστία.
Το πρόγραμμα της αγωνιστικής και η επόμενη
Η 16η αγωνιστική ξεκίνησε χθες με ισοπαλία 3-3 ανάμεσα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ντόρτμουντ. Σήμερα, εκτός από το σημερινό ματς, ακολουθεί η Μπάγερν κόντρα στη Βόλφσμπουργκ στις 18:30. Δυο παιχνίδια αναβλήθηκαν λόγω καιρικών συνθηκών, όπως Βέρντερ-Χόφενχαϊμ και Ζανκτ Πάουλι-Λειψία.
Χθες είδαμε νίκη 2-1 του Φράιμπουργκ επί του Αμβούργου, ισοπαλίες 2-2 σε Ουνιόν-Μάιντς και Χάιντενχαϊμ-Κολωνία, ενώ η Στουτγκάρδη διέλυσε τη Λεβερκούζεν με 4-1. Για την 17η αγωνιστική, ξεκινάμε Τρίτη με Στουτγκάρδη-Άιντραχτ και Ντόρτμουντ-Βέρντερ. Τετάρτη και Πέμπτη ακολουθούν τα υπόλοιπα, με κορυφαίο το Κολωνία-Μπάγερν.