Η Εσπανιόλ πέτυχε μια κρίσιμη νίκη επιβίωσης στη La Liga, επικρατώντας 2-0 της Λας Πάλμας στο γεμάτο ένταση ματς του «RCDE Stadium» που έκρινε την παραμονή της στην κατηγορία.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο για τους γηπεδούχους, που βρέθηκαν υπό μεγάλη πίεση λόγω της ταυτόχρονης νίκης της Λεγανές. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος, η Εσπανιόλ έδειξε αποφασιστικότητα και κατάφερε να ανατρέψει το σκηνικό, παίρνοντας το πολυπόθητο τρίποντο.
?? | Muniz Ruiz toma una decision que puede cambiar un descenso. ????????
?? Essugo golpea a Alejo Veliz impidiendole controlar y llevandolo al suelo, ES PENALTI
? Acierto del colegiado
??? Espanyol – Las Palmas pic.twitter.com/hjZaQi5X8u
— LaLiga News (@Laligaa_News) May 24, 2025
Ο Χαβι Πουάδο ανέλαβε την ευθύνη στο 64΄, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που προκάλεσε έντονες συζητήσεις, ενώ ο Πέρε Μίγια επιβεβαίωσε τη νίκη με το δεύτερο γκολ στο 82΄. Αυτή η νίκη σηματοδότησε την παραμονή της ομάδας, προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς και την εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.
Παράλληλα, η Λεγανές πέτυχε εμφατική νίκη 3-0 επί της Ρεάλ Βαγιαδολίδ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να γλιτώσει τον υποβιβασμό, που μαζί με τις Λας Πάλμας και Βαγιαδολίδ της Segunda Division αποτελεί την θλιβερή κατάληξη για την ομάδα του Μπόρχα Χιμένεθ.
Ανασκόπηση της τελευταίας αγωνιστικής στη La Liga
Παρασκευή 23/5
Μπέτις-Βαλένθια 1-1 (40′ Άντονι – 75′ Μιρ)
Σάββατο 24/5
Ρεάλ Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 2-0 (38′, 84′ Eμπαπέ)
Εσπανιόλ-Λας Πάλμας 2-0 (64′ Πουάδο, 82′ Μίγια)
Λεγανές-Βαγιαδολίδ 3-0 (24′ Ερνάντεθ, 36′ Ντιομαντέ, 40′ Κρουθ)
Αλαβές-Οσασούνα 22:00
Ράγιο Βαγιεκάνο-Μαγιόρκα 22:00
Χετάφε-Θέλτα 22:00
Κυριακή 25/5
Τζιρόνα-Ατλέτικο 15:00
Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη 17:15
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 22:00