Η δύσκολη κατάσταση της Αγγλίας: «Γκάρεθ, έχεις συνειδητοποιήσει τι θα συμβεί αν βγεις δεύτερος στο EURO;»

Η δύσκολη κατάσταση της Αγγλίας: «Γκάρεθ, έχεις συνειδητοποιήσει τι θα συμβεί αν βγεις δεύτερος στο EURO;»

Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα των εθνικών ομάδων, όπου η Αγγλία έπαιξε δύο φιλικά στο Wembley χωρίς νίκη.

Έχωντας πλησιαστεί περισσότερο στην ήττα παρά στη νίκη, μετά το τελικό 1-0 με τη Βραζιλία και το 2-2 με το Βέλγιο, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν έπεισε, παρά τις πολλές απουσίες και αλλαγές που έγιναν στις θέσεις των παικτών.

Είναι απαραίτητο οι «Τρεις Λιοντάρια» να είναι προσεκτικά και να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλό τους, που περιλαμβάνει τη Σλοβενία, τη Δανία και τη Σερβία.

Η θέση που θα καταλάβουν θα καθορίσει το πρόγραμμά τους στη συνέχεια, με τις πιθανότητες αντίπαλων να καλύπτονται από ομάδες όπως η Αυστρία, η Τσεχία και η Σλοβακία.

Σε περίπτωση πρόκρισης, η Αγγλία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ανταγωνιστικές ομάδες όπως Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία ή Πορτογαλία.

Ωστόσο, τι θα συμβεί αν βρεθούν στην 2η θέση του ομίλου τους; Ένα πρόγραμμα πιο δύσκολο, με δυνατές αντιπάλους όπως η Γερμανία, όπως και συνέβη στο EURO 2020.

Εν συνεχεία, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την Ισπανία, ενώ η Πορτογαλία θα μπορούσε να εμφανιστεί στα ημιτελικά και η Γαλλία στον μεγάλο τελικό.

Είναι αναγκαία η μεγάλη προσοχή και η προετοιμασία. Τίποτα δεν είναι βέβαιο. Και βέβαια, οι Άγγλοι δεν θα ήθελαν να βρεθούν σε αυτή τη θέση…

Δημήτρης Μανάκος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ