Η Μπαρτσελόνα έφυγε ισόπαλη 3-3 από το Βέλγιο κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, σε έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές και δόσεις τύχης. Οι Καταλανοί, υπό τον Χάνσι Φλικ, έφτασαν μια ανάσα από την ήττα, αλλά ένα αυτογκόλ του Χρήστου Τζόλη στο 77ο λεπτό και η επέμβαση του VAR στο φινάλε τους κράτησαν στο παιχνίδι. Τώρα, οι πρωταθλητές Ισπανίας φτάνουν στους επτά βαθμούς, ενώ οι Βέλγοι μένουν στους τέσσερις.
Από νωρίς, η Μπριζ έδειξε αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί το εντός έδρας πλεονέκτημα. Στο έκτο λεπτό, ο Τρεσόλντι βρήκε δίχτυα με προβολή ύστερα από γρήγορη αντεπίθεση, αφήνοντας την άμυνα της Μπαρτσελόνα να ψάχνει εξηγήσεις. Η ομάδα του Φλικ αντέδρασε άμεσα: δύο λεπτά αργότερα, ο Φερμίν έβγαλε την ασίστ στον Τόρες, που έκανε το 1-1 και έφερε ισορροπία.
Ανατροπές και χαμένες ευκαιρίες
Οι γηπεδούχοι δεν το έθιξαν εκεί. Στο 17ο λεπτό, ο Τζόλης πέρασε τη μπάλα στον Φόρμπς, ο οποίος πλάσαρε άψογα για το 2-1 και έφερε ξανά την έδρα σε πλεονέκτημα. Η Μπαρτσελόνα πίεσε, με τον Κουντέ να πετυχαίνει δοκάρι στο 27ο και τον Γιάκερς να αποκρούει τον Ράσφορντ λίγο αργότερα, στο 37ο – φάσεις που θύμιζαν πόσο εύθραυστη μπορεί να γίνει η ισορροπία σε τέτοια ματς.
Στο δεύτερο μέρος, η Μπριζ πήγε κοντά στο 3-1 από τα πρώτα λεπτά. Ο Σέζνι έβγαλε κρίσιμη απόκρουση, και ο Γιάκερς ακολούθησε το παράδειγμα, σταματώντας σε διάστημα δύο λεπτών τον Φερμίν και τον Γιαμάλ, γύρω στα 51-52. Ο 18χρονος Γιαμάλ, όμως, έκανε τη διαφορά λίγο μετά: με υπέροχη συνεργασία και πλασέ στο 61ο, ισοφάρισε σε 2-2, δείχνοντας γιατί θεωρείται φέρετρον ελπίδων.
Η τύχη γύρισε πλευρά γρήγορα. Μόλις στο 63ο, ο Φόρμπς εκμεταλλεύτηκε νέα κόντρα για το 3-2, και φαινόταν ότι η Μπαρτσελόνα θα έφευγε με άδεια χέρια. Μα ποιος περίμενε αυτό που ήρθε στο 77ο; Η σέντρα του Γιαμάλ κόντραγε στο κεφάλι του Τζόλη και κατέληξε στα δίχτυα – αυτογκόλ που έσωσε τους φιλοξενούμενους και έφερε το ματς στα ίσα.
Το VAR σώζει την κατάσταση
Στο 92ο λεπτό, ο Σέζνι δέχτηκε λάθος πάσα και ο Βερμάντ νίκησε, αλλά το VAR άλλαξε τα πάντα: ακύρωσε το γκολ για φάουλ του σκόρερ στον Πολωνό γκολκίπερ. Έτσι, η ισοπαλία έμεινε, και η Μπαρτσελόνα – που κατέκτησε πέρυσι το ισπανικό πρωτάθλημα με εντυπωσιακή πορεία – συνεχίζει αήττητη στην Ευρώπη. Οι οπαδοί αναρωτιούνται: θα κρατήσει αυτή η τύχη μέχρι το τέλος;