Η Μπάγερν Μονάχου έπεσε σε τροχόφρενο. Οι Βαυαροί, που μέχρι τώρα κυριαρχούσαν απόλυτα, είδαν το αήττητο σερί τους να σπάει με ισοπαλία. Στο Στάντιον Άν ντεν Άλτεν Φόρστερνάι, η Ουνιόν Βερολίνου τους κράτησε σε 2-2 για την 10η αγωνιστική της Bundesliga, στο πρώτο παιχνίδι που δεν νικάνε φέτος.
Η πίεση από την πρωτεύουσα
Οι παίκτες της Ουνιόν δεν δείλιασαν καθόλου. Στο 27ο λεπτό, ο Ντόεκχι βρήκε δίχτυα μετά από ασίστ του Χάμπερερ, ανοίγοντας το σκορ. Η Μπάγερν, φυσικά, δεν το άφησε έτσι—ο Λουίς Ντίαζ ισοφάρισε λίγο πριν το ημίχρονο, στο 35′, πετυχαίνοντας το 11ο τέρμα του στη σεζόν και φέρνοντας τα πράγματα στα ίσα.
Και εκεί που οι Βαυαροί νόμιζαν πως έχουν τον έλεγχο, η Ουνιόν επέμεινε. Οι πρωτευουσιάνοι συνέχισαν να επιτίθενται χωρίς να κλειστούν πίσω, δείχνοντας χαρακτήρα. Στο 83ο λεπτό, ο Ντόεκχι χτύπησε ξανά, δίνοντας προβάδισμα 2-1 στους γηπεδούχους και κάνοντας τη νίκη να φαντάζει πιθανή.
Η Μπάγερν δεν τα παράτησε. Στις καθυστερήσεις, συγκεκριμένα στο 90+3′, ο Χάρι Κέιν έσωσε την κατάσταση με γκολ ισοφάρισης. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι απέφυγαν την ήττα, παρόλο που η Bundesliga, ως ο κορυφαίος θεσμός ποδοσφαίρου στη Γερμανία, απαιτεί πάντα τέτοια αντοχή από τις μεγάλες ομάδες.
Πώς αλλάζει η κατάταξη
Παρά το απόγευμα, οι Βαυαροί μένουν στην κορυφή. Η Ντόρτμουντ έμεινε στο 1-1 με το Αμβούργο, δέχοντας γκολ στα τελευταία λεπτά και καθυστερώντας επτά βαθμούς πίσω.
Η διαφορά από τη Λειψία μεγάλωσε τώρα στους έξι πόντους. Οι «ταύροι» γνώρισαν ήττα-σοκ 3-1 από τη Χόφενχαϊμ, χάνοντας έδαφος απροσδόκητα. Μήπως αυτό το φρένο της Μπάγερν αλλάξει τα δεδομένα για τον τίτλο; Οι 16 νίκες σε ισάριθμους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις δείχνουν πόσο δυνατοί είναι ακόμα.
Η Ουνιόν, από την πλευρά της, κέρδισε σε αυτοπεποίθηση. Αυτό το αποτέλεσμα ίσως τους δώσει ώθηση για τα επόμενα. Οι φίλαθλοι φεύγουν με ανάμεικτα συναισθήματα από το γήπεδο.