GP Αυστραλίας: Νικητές, χαμένοι και κύρια συμπεράσματα από την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

GP Αυστραλίας: Νικητές, χαμένοι και κύρια συμπεράσματα από την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Ο αγώνας στην Αυστραλία έριξε αυλαία για την πρεμιέρα της Formula 1 φέτος, με την Mercedes να παίρνει το 1-2 και τον Τζορτζ Ράσελ να ανεβαίνει στην κορυφή. Πίσω από αυτό, η ομάδα έδειξε ότι οι αλλαγές στην τεχνολογία άλλαξαν τα πάντα, και οι οδηγοί ακόμα μαθαίνουν να χειρίζονται τις νέες μηχανές. Ξεχάστε τα παλιά δεδομένα – η σεζόν ξεκινά με νέους κανόνες.

Mercedes κυριαρχεί από την αρχή, Ferrari κυνηγά

Η Mercedes έκανε ό,τι ήθελε στον αγώνα, με τον Ράσελ να κερδίζει άνετα και τον Αντονέλι να ακολουθεί για το 1-2, αφήνοντας όλους τους άλλους πίσω. Άφησαν 15 δευτερόλεπτα πίσω τη Ferrari και σχεδόν 50 τη McLaren, δείχνοντας καλύτερη ταχύτητα και στρατηγική. Οι αλλαγές στις μηχανές φάνηκαν να ταιριάζουν γάντι στην ομάδα του Τότο Βολφ.

Στην Ferrari, ο Σαρλ Λεκλέρ ξεκίνησε δυνατά από την τέταρτη θέση και πέρασε πρώτος στους πρώτους γύρους, αλλά έχασε χρόνο με τις εναλλαγές. Τελείωσε τρίτος, ενώ ο Λούις Χάμιλτον πήρε την τέταρτη, λέγοντας «έχουμε δουλειά για να φτάσουμε τη Mercedes, αλλά δεν είναι αδύνατο». Η απόφαση να μην αλλάξουν ελαστικά στα Virtual Safety Cars έφερε πάλι κριτικές για τη στρατηγική τους.

Μεγάλες απώλειες και εντυπωσιακές επιστροφές

Ο Όσκαρ Πιάστρι είδε τον εφιάλτη του πραγματοποιούμενο, τρέχοντας πριν την εκκίνηση στην τέταρτη στροφή και βγαίνοντας εκτός αγώνα, ειδικά στον αγώνα της πατρίδας του. Η McLaren έμεινε με ένα αμάξι μόνο, και αυτό δυσκολεύτηκε. Ο Ίσακ Χατζάρ, που ξεκίνησε τρίτος, αποσύρθηκε στον 11ο γύρο με πρόβλημα μηχανής.

Ο Λάντο Νόρις, ο περσινός πρωταθλητής, ξεκίνησε έκτος και τελείωσε πέμπτος μετά από μάχη με τον Μαξ Φερστάπεν. «Τα αποτελέσματα δεν είναι όπως πέρυσι, αλλά δουλεύουμε για να βελτιωθούμε», είπε μετά τον αγώνα, παραδεχόμενος ότι ψάχνεται με τη νέα μονάδα ισχύος.

Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε 20ός λόγω προβλημάτων στις κατατακτήριες, αλλά ανέβηκε έκτος και ψηφίστηκε οδηγός της ημέρας. «Είμαστε δύο δευτερόλεπτα πιο αργοί, ελπίζω να μειώσουμε το χάσμα», δήλωσε. Εντύπωση έκανε ο 18χρονος Άρβιν Λίντμπλαντ στην Racing Bulls, που πήρε την όγδοη θέση στο ντεμπούτο του, ενώ η Audi με τον Γκάμπριελ Μπορτολέτο τερμάτισε ένατη.

Στην Aston Martin, και οι δύο οδηγοί, Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ, βγήκαν δύο φορές από τον αγώνα πριν αποσυρθούν οριστικά. Η Cadillac, στο πρώτο της Grand Prix, είδε τον Βάλτερι Μπότας να μην τερματίζει και τον Σέρχιο Πέρεθ να μένει 16ος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ