Η Εθνική Ομάδα εντείνει τις κινήσεις της για να εντάξει στη σύνθεσή της τον ταλαντούχο Κωνσταντίνο Καρέτσα, με σκοπό να τον ντύσει στα γαλανόλευκα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Σωτήρη Ταμπάκου στο bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προγραμματίζει μία επίσκεψη στο Βέλγιο στα τέλη Φεβρουαρίου για να προσεγγίσει τον 17χρονο μεσοεπιθετικό και να τον πείσει να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ανδρών. Μαζί του θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης (επικεφαλής της Εθνικής Ανδρών) και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (γενικός αρχηγός της Εθνικής Ανδρών).
Το καλοκαίρι, ο Καρέτσας είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους Τοροσίδη και Δημήτρη Παπαδόπουλο (τεχνικός διευθυντής υπολοίπων Εθνικών Ομάδων) σε ένα ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο, με στόχο να τον πείσουν να επιλέξει την Εθνική Ελλάδας. Είχαν συναντήσει και τον πατέρα του, προκειμένου να εξηγήσουν τη σημασία της απόφασης.
Μέχρι στιγμής, η φετινή πορεία του Καρέτσα είναι εντυπωσιακή, με 20 συμμετοχές (2 γκολ, 1 ασίστ) στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 11 είναι ως βασικός. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πέντε αγώνες στο Κύπελλο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Καρέτσας γεννήθηκε και ανατράφηκε στο Βέλγιο, αλλά δήλωσε πρόσφατα: «Είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας μου. Η τελευταία φορά που μίλησα για το θέμα αυτό, “μεταφράστηκε” με λανθασμένο τρόπο, ως αντάρτης πίεσης προς την ομοσπονδία του Βελγίου. Δεν θέλω να δώσω αυτή την εντύπωση. Επικεντρώνομαι στην ομάδα μου και δεν θα ήθελα να πιεστεί η Εθνική Ομάδα για να με καλέσει. Δεν βιάζομαι. Θα δούμε τι θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός μέσος, ο οποίος βρίσκεται στο δίλημμα αν θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ή το Βέλγιο.