Ένας νεαρός αμυντικός από την Κρήτη βάζει φωτιά στα μεταγραφικά γραφεία. Ο Γιάννης Ρολάκης, παίκτης του Ολυμπιακού Β, δέχεται επίσημο ενδιαφέρον από ομάδα της πρώτης κατηγορίας στο φινλανδικό πρωτάθλημα. Η ομάδα στέλνει letter of interest, κάτι που δείχνει πόσο γρήγορα ανεβαίνει ο 19χρονος.
Συμβόλαιο και προπονητής κρατούν τα ηνία
Ο Ρολάκης έχει υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι του 2027 με τον Ολυμπιακό, οπότε η Πειραϊκή ΠΑΕ αποφασίζει για τα πάντα. Ο Άλβαρο Ρούμπιο, προπονητής της Β ομάδας, τον βάζει συχνά στο rotation και βλέπει δυνατότητες στον στόπερ. Παρά τα λίγα του χρόνια, ο παίκτης παίρνει χρόνο και δείχνει χαρακτηριστικά που πείθουν ξένους scouts.
Η δουλειά με τα τσουλάκια αποδίδει
Τέτοια περιστατικά ταιριάζουν απόλυτα με την προσέγγιση του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, που χτίζει με νεαρούς από την ακαδημία. Η Β ομάδα λειτουργεί σαν γέφυρα για να βγουν παίκτες, και αυτό το ενδιαφέρον από Φινλανδία έρχεται σαν επιβεβαίωση για τη δουλειά όλων. Ο Ρολάκης, γεννημένος στην Κρήτη, κάνει τα πρώτα του βήματα και το όνομά του ακούγεται πια και πέρα από τα σύνορα.