Filothei Women Gala: Η Τόπιτς, η Βελάζκο και οι κορυφαίες διεθνείς αθλήτριες καταφθάνουν στη Φιλοθέη

Filothei Women Gala: Η Τόπιτς, η Βελάζκο και οι κορυφαίες διεθνείς αθλήτριες καταφθάνουν στη Φιλοθέη

Καινούργια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα για το Filothei Women Gala, που επιστρέφει δυναμικά την ερχόμενη Τετάρτη στο στάδιο της περιοχής. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τις αθλήτριες που θα βρεθούν στο «Στέλιος Κυριακίδης» για να διεκδικήσουν τη νίκη σε σειρά αγωνισμάτων.

Κορυφαία άλματα και διεθνής λάμψη

Επίκεντρο του άλματος σε ύψος γίνεται η Αντζελίνα Τόπιτς, με τη Σέρβα πρωταθλήτρια να έχει ήδη καταφέρει άλματα πάνω από τα 2 μέτρα. Μαζί της στον αγωνιστικό χώρο θα βρεθούν η Μαυροβούνια Μαρίγια Βούκοβιτς, η Σλοβένα Λία Αποστολόφσκι, αλλά και η Καζάκα Γελιζαβέτα Ματβέεβα. Πρόκειται για μια δυνατή σειρά συμμετοχών που υπόσχεται μεγάλα άλματα για το κοινό της Αθήνας.

Στο μήκος, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην κόντρα ανάμεσα στην Αλίνα Ροτάρου-Κότμαν και τη νικήτρια της περσινής διοργάνωσης, Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς. Η Ρουμάνα έχει ρεκόρ 6.96 και η Σέρβα ακολουθεί από κοντά με 6.91, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Στην ίδια άμμο θα προσγειωθεί και η Κύπρια Φιλίππα Φωτοπούλου, η οποία βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση φέτος.

Τριπλούν και επί κοντώ με δυνατές παρουσίες

Αδιαμφισβήτητο φαβορί στο τριπλούν αποτελεί η Νταβισλέιντι Βελάζκο. Η Κουβανή έχει φτάσει φέτος τα 14.85, επίδοση που αποτελεί το προσωπικό της ταβάνι, ενώ την πίεση θα ασκήσει η έμπειρη Γκαμπριέλα Πέτροβα από τη Βουλγαρία. Η σουηδική παρουσία με τη Μάγια Όσκαγκ προσθέτει ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό στο σκάμμα.

Στον τομέα του επι κοντώ, τη δική της σφραγίδα βάζει η Ελβετίδα Πασκάλ Στόκλιν, έχοντας περάσει φέτος τα 4.51. Στον αγώνα θα πάρει μέρος η Ισπανίδα Μόνικα Κλεμέντε με ρεκόρ 4.46, αλλά και δύο αθλήτριες από την Πολωνία. Η Ντεμέτ Παρλάκ από την Τουρκία κλείνει τη λίστα των συμμετεχόντων στο συγκεκριμένο αγώνισμα, συμπληρώνοντας το διεθνές meeting που ετοιμάζεται να ξεκινήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ