Η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου ξεκινά προετοιμασία για τα προκριματικά. Οι παίκτες συγκεντρώθηκαν Δευτέρα πρωί σε ξενοδοχείο της Αθήνας, εν αναμονή των ματς με Σκωτία και Λευκορωσία. Το πρόγραμμα προβλέπει εντός έδρας παιχνίδι στις 15 Νοεμβρίου στις 21:45, και εκτός στις 18 του ίδιου μήνα, ίδια ώρα.
Το απόγευμα μετακινήθηκαν στο κέντρο προπόνησης του Ρέντη. Εκεί ξεκίνησε η καθημερινή ρουτίνα.
Χωρίς πίεση βαθμών, αλλά με χρόνο για δουλειά
Η ομάδα δεν διεκδικεί πλέον πρόκριση στο Μουντιάλ—αυτή η πραγματικότητα άλλαξε τα πάντα. Ο 63χρονος προπονητής απολαμβάνει πλέον άπλετο χρόνο με τους αθλητές του, αφού το πρώτο ματς πέφτει Σάββατο και όχι νωρίτερα, όπως στις προηγούμενες φάσεις. Οι διεθνείς, όλοι παρόντες από την κλήση, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για την πρώτη συνεδρία. Οι πιο κουρασμένοι από τα club ματς της Κυριακής επέλεξαν γυμναστήριο για ανάκαμψη, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν πλήρες πρόγραμμα. Αύριο, στις 18:30, συνεχίζουν.
Μήπως αυτό το παραθυράκι δώσει νέα πνοή στην απόδοση; Η βαθμολογία δεν πιέζει, ωστόσο η Ελλάδα, που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές σε διοργανώσεις όπως το Euro 2004, χρειάζεται ρυθμό. Οι αλλαγές στην επιλογή ήρθαν ξαφνικά: ο Ανδρέας Τεττέη και ο Τάσος Μπακασέτας πήραν θέση αντί για τον Γεώργιο Ιωαννίδη και τον Βαγγέλη Μπακασέτα. Κάτι τέτοια συμβαίνουν συχνά λόγω τραυματισμών ή φόρμας, αλλά εδώ φαίνεται στρατηγική κίνηση.
Η πλήρης λίστα παικτών περιλαμβάνει: Οδυσσέα Βλαχοδήμο, Χρήστο Μανδά, Κωνσταντίνο Τζολάκη, Γιάννη Μιχαηλίδη, Παντελή Χατζηδιάκο, Παναγιώτη Ρέτσο, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, Λάζαρο Ρότα, Γιώργο Βαγιαννίδη, Δημήτρη Γιαννούλη, Κώστα Τσιμίκα, Μανώλη Σιώπη, Χρήστο Ζαφείρη, Πέτρο Μάνταλο, Δημήτρη Κουρμπέλη, Χρήστο Μουζακίτη, Κωνσταντίνο Καρέτσα, Χρήστο Τζόλη, Γιώργο Μασούρα, Γιάννη Κωνσταντέλια, Βαγγέλη Παυλίδη, Χαράλαμπο Κωστούλα, Νεκτάριο Τριάντη, Ανδρέα Τεττέη και Τάσο Μπακασέτα.
Η ΕΠΟ δείχνει το κλίμα
Η Ομοσπονδία μοιράστηκε υλικό από την πρώτη μέρα. Δείτε το βίντεο που δείχνει την ομάδα σε mood προετοιμασίας, με φωτογραφίες από το ξενοδοχείο και το γήπεδο.
#1?? Preparation mode pic.twitter.com/ceQv9AwE0c
— Ethniki Omada (@EthnikiOmada) November 10, 2025