Η Εθνική Ελλάδας παίρνει μπρος ξανά απόψε με φιλικό κόντρα στην Παραγουάη στο Καραϊσκάκη, στις εννιά το βράδυ, και το βλέπουν στο Alpha μαζί με το bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Μετά το κάζο στα προκριματικά, η ομάδα ψάχνει restart και κοιτάει ήδη το Nations League για το Euro 2028. Το ματς αυτό δίνει χώρο στον Γιοβάνοβιτς να δοκιμάσει πράγματα χωρίς άγχος.
Η νέα Εθνική και οι αλλαγές της
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για ανάμεικτα συναισθήματα μετά την αποτυχία, αλλά βλέπει τα φιλικά σαν ευκαιρία να χτίσει και να δει νέους παίκτες. Η Εθνική Ελλάδας φέρνει αρκετά φρέσκα πρόσωπα, που δείχνει ξεκάθαρα πόσο θέλει ανανέωση. Έφυγε ο Μάνταλος, αφήνοντας κενό εμπειρίας που πρέπει να γεμίσουν οι άλλοι τώρα.
Και η Παραγουάη έρχεται φουσκωμένη από την πρόκριση στο Μουντιάλ μετά από δεκαέξι χρόνια, με παίκτες σκληρούς και τακτικούς. Στην επίθεση έχουν και ποιότητα, όπως ο Μιγκέλ Αλμιρόν που ξεχωρίζει. Η Εθνική Ελλάδας χρειάζεται να δείξει εικόνα και να βγάλει συμπεράσματα, όχι μόνο να κερδίσει.
Η αποστολή και οι ενδεκάδες
Η αποστολή της Ελλάδας:
Τερματοφύλακες: Βλαχοδήμος (Σεβίλλη), Μανδάς (Μπόρνμουθ), Τζολάκης (Ολυμπιακός), Τσιφτσής (ΠΑΟΚ)
Αμυντικοί: Χατζηδιάκος (Κοπεγχάγη), Ρέτσος (Ολυμπιακός), Κουλιεράκης (Βόλφσμπουργκ), Ρότα (ΑΕΚ), Βαγιαννίδης (Σπόρτινγκ), Γιαννούλης (Άουγκσμπουργκ), Τσιμίκας (Ρόμα)
Μέσοι: Ζαφείρης (ΠΑΟΚ), Κουρμπέλης (Αλ Καλίτζ), Μουζακίτης (Ολυμπιακός), Μασούρας (Αλ Καλίτζ), Τριάντης (Μινεσότα Γιουνάιτεντ), Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), Καρέτσας (Γκενκ), Μπακασέτας (Παναθηναϊκός), Κοντούρης (Παναθηναϊκός)
Επιθετικοί: Τζόλης (Κλαμπ Μπριζ), Παυλίδης (Μπενφίκα), Τετέι (Παναθηναϊκός), Δουβίκας (Κόμο)
Το ματς θα έχει ρυθμό, αφού και οι δύο θέλουν να δοκιμάσουν. Για την Παραγουάη, είναι η τρίτη φορά σε τέτοιο φιλικό με Ελλάδα, αλλά τώρα με άλλη δυναμική.
Πιθανές ενδεκάδες:
Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος (Τζολάκης), Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης (Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Ζαφείρης, Καρέτσας, Κωνσταντέλιας (Μπακασέτας), Τζόλης, Παυλίδης.
Παραγουάη (Γκουστάβο Άλφαρο): Ολιβέιρα, Μπενίτες, Αλντερέτε, Γκουστάβο Γκόμες, Αλόνσο, Ντιέγκο Γκόμες, Μπομπαντίγια, Ρομέρο, Αλμιρόν, Εντσίσο, Σανάμπρια.