Η FIFA έστειλε επιστολή συγχαρητηρίων στην ΕΠΟ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα οικονομικά της, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ). Η επιστολή υπογράφεται από την επικεφαλής του προγράμματος οικονομικής διακυβέρνησης, Meryem Atouk, η οποία τονίζει την ανάγκη να συνεχίσει η ίδια πολιτική.
Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται ότι η FIFA επισημαίνει την Ομοσπονδία για την οικονομική της διαχείριση, μετά από οικονομικό έλεγχο που διενήργησαν οι ελεγκτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, συγκεκριμένα το Τμήμα Ομοσπονδιών Μελών της FIFA. Η επιστολή της Meryem Atouk συγχαίρει την ΕΠΟ για την οικονομική της διαχείριση και ενθαρρύνει τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής.
Τα αποτελέσματα του ελέγχου αποτελούν απόδειξη για την επιτυχή οικονομική πολιτική της ΕΠΟ και απαντούν σε αβάσιμες κατηγορίες που έχουν απευθυνθεί κατά της Ομοσπονδίας για τη διαχείριση των οικονομικών της. Σημειώνεται ότι στους προηγούμενους ελέγχους των ελεγκτών της FIFA, το 2020 είχαν εντοπιστεί 28 παρατηρήσεις και συστάσεις για την αναδιάρθρωση της οικονομικής διακυβέρνησης, ενώ το 2021 υπήρχε μόνο μία παρατήρηση και το 2022 δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα.
Η επιστολή της Meryem Atouk αναφέρει: “Η διοίκηση της FIFA θέλει να σας συγχαρεί για τα εξαιρετικά αποτελέσματά σας κατά τη διάρκεια του Κεντρικού Ελέγχου και σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε να ακολουθείτε τις ορθές πρακτικές”.