Elite League: Ο Βάρνερ MVP της 10ης αγωνιστικής, ο Ροζάκης αναδείχθηκε Next Gen MVP

Elite League: Ο Βάρνερ MVP της 10ης αγωνιστικής, ο Ροζάκης αναδείχθηκε Next Gen MVP

Ο Λέσλι Βάρνερ πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στη δέκατη αγωνιστική της Elite League. Στον αγώνα που ο Κόροιβος νίκησε τη Νίκη Βόλου με 96-78, ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ έβαλε 27 πόντους, με μόλις ένα λάθος στις βολές και εξαιρετική ευστοχία στα δίποντα. Μαζί με αυτά, μάζεψε 6 ριμπάουντ, έδωσε 5 ασίστ και κέρδισε 4 φάουλ σε λιγότερο από 32 λεπτά, φτάνοντας τους 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης – ο υψηλότερος για παίκτη νικήτριας ομάδας εκείνη την ημέρα.

Για τους νέους, το νέο βραβείο MVP Next Gen κέρδισε ο Αιμίλιος Ροζάκης. Ο 20χρονος σέντερ της ΝΕ Μεγαρίδος βοήθησε στην άνετη νίκη επί του Αιγάλεω, 98-79. Έκανε 18 πόντους με καλές επιλογές στα δίποντα, πήρε 7 ριμπάουντ και πρόσθεσε κλεψίμο με τάπα, φτάνοντας συνολικά 23 βαθμούς αξιολόγησης σε 24 λεπτά παιχνιδιού.

Διπλοί αριθμοί που ξεχώρισαν στην αγωνιστική

Κάποιοι παίκτες έφτασαν σε διπλά νούμερα και στις δύο κατηγορίες. Ο Μάιλς Ντούμπαρ στους Μαχητές Πειραματικό έκανε 25 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Κυριάκος Πετανίδης στον Κόροιβο Αμαλιάδας πέτυχε 12 πόντους μαζί με 10 ριμπάουντ.

Στο Αιγάλεω, ο Τζόσουα Σάρκεϊ έδωσε 21 πόντους και 11 ασίστ. Ο Κρεγκ Βίκτορ στον Πανερυθραϊκό μάζεψε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Σαχάντα Γουέλς στο Ψυχικό έφτασε παρόμοια, 15 πόντοι-11 ριμπάουντ. Τέλος, ο Γιάννης Τζιβελέκας στη Δάφνη ολοκλήρωσε με 19 πόντους και 12 ασίστ.

Οι πρώτοι scorer και στατιστικά της σεζόν μέχρι τώρα

Στους πόντους, ο Τζάρετ Άντερτον από τον Evertech Παπάγου προηγείται με 234. Ακολουθούν ο Ντάριλ Μπανκς από τους Μαχητές Πειραματικό και ο Λέσλι Βάρνερ από τον Κόροιβο Αμαλιάδας, και οι δύο με 193. Ο Τεράν Πέτεγουεϊ στον Πρωτέα Βούλας έχει 184, ενώ ο Αριστοτέλης Σωτηρίου στη ΝΕ Μεγαρίδος φτάνει τους 183.

Για τα ριμπάουντ, ο Κρεγκ Βίκτορ στον Πανερυθραϊκό έχει 91. Ο Κάμρον Ρις στον Πρωτέα Βούλας ακολουθεί με 83, και ο Κάλεμπ Σκοτ στον Evertech Παπάγου με 80. Ο Παναγιώτης Φιλιππάκος στη Δάφνη έχει 75, ο Γιώργος Νώτης στους Μαχητές 73.

Στις ασίστ, ο Ιωάννης Τζιβελέκας στη Δάφνη και ο Παναγιώτης Κόης στον Πρωτέα Βούλας ισοβαδίζουν στα 69. Ο Ορφέας Στασινός στο Λαύριο Boderm έχει 66, ο Κωνσταντίνος Μπιλάλης στον Evertech Παπάγου 60. Ο Απόστολος Νικολαΐδης στον Πανερυθραϊκό φτάνει τα 51.

Κλεψίματα; Ο Παναγιώτης Κόης στον Πρωτέα Βούλας έχει 30. Ο Τάιλερ Τζόνσον στη Νίκη Βόλου 24, ο Ντάριλ Μπανκς 23. Ο Βαγγέλης Τουλούπης στις Σοφάδες και ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος στους Vikos Falcons έχουν από 22.

Στα κοψίματα, ο Γιάννης Σαχπατζίδης στη Δόξα Λευκάδας ΒΙΚΟΣ COLA προηγείται με 14. Ο Στράτος Βουλγαρόπουλος στον Πρωτέα Βούλας έχει 13, ο Νίκος Πόζογλου στη ΝΕ Μεγαρίδος 11. Ο Μίλοβαν Ντράσκοβιτς στη Δάφνη και ο Θοδωρής Καρράς στο Ψυχικό έχουν από 10.

Στην οικονομία παιχνιδιού, ο Τζάρετ Άντερτον στον Evertech Παπάγου έχει 232. Ο Παναγιώτης Κόης στον Πρωτέα Βούλας 212, ο Νίκος Πόζογλου 198 μαζί με τον Τρέι Ρόμπινσον από τη Δόξα Λευκάδας. Ο Κάλεμπ Σκοτ κλείνει την πεντάδα με 196.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ