Ελ Γκαζί δικαιώνεται από τη Μάιντς: Θα λάβει πλήρη αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ για την απόλυσή του λόγω Παλαιστίνης

Ελ Γκαζί δικαιώνεται από τη Μάιντς: Θα λάβει πλήρη αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ για την απόλυσή του λόγω Παλαιστίνης

Η Μάιντς ηττήθηκε οριστικά στην έφεση και καλείται να καταβάλει 1,5 εκατομμύριο ευρώ στον Ανουάρ Ελ Γκαζί για την αδικαιολόγητη διακοπή του συμβολαίου του. Το περιφερειακό δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα της γερμανικής ομάδας, επιβεβαιώνοντας την αρχική απόφαση που έκρινε καταχρηστική την ενέργειά της. Πρόκειται για εξέλιξη που ήρθε στις 12 Νοεμβρίου 2025, βάσει ανακοίνωσης από επίσημες πηγές.

Η σπίθα από τα social media

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου 2023, όταν ο Ολλανδός εξτρέμ μπήκε σε καθεστώς αποκλεισμού από την ομάδα λόγω μιας ανάρτησής του στα social media για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Η διοίκηση του συλλόγου από το Παλατινάτο θεώρησε το μήνυμα απαράδεκτο, προκαλώντας άμεση αναστάτωση στις τάξεις της ομάδας.

Μόλις λίγες μέρες μετά, η Μάιντς ανέφερε ότι ο παίκτης έδειξε μεταμέλεια και άρθηκε η τιμωρία του, επιτρέποντάς του να επιστρέψει στις προπονήσεις. Ωστόσο, ο ίδιος ο Ελ Γκαζί δεν άφησε τα πράγματα εκεί: σε επόμενη δήλωσή του, ξεκαθάρισε πως δεν μετάνιωσε για όσα έγραψε και αρνήθηκε να διαχωρίσει τον εαυτό του από τις αρχικές του θέσεις, κάτι που οδήγησε στην οριστική λύση του συμβολαίου στις 3 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Η κίνηση αυτή πυροδότησε νομική διαμάχη, με τον 30χρονο άσο να διεκδικεί τα οφειλόμενα.

Ο Ελ Γκαζί, που είχε μεταγραφεί στη Μάιντς από την Άστον Βίλα, βρήκε νέο σταθμό στην Άλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας αμέσως μετά. Η απόφαση του δικαστηρίου ενισχύει τη θέση παικτών που εκφράζουν πολιτικές απόψεις εκτός γηπέδου. Τι σημαίνει άραγε αυτό για μελλοντικές παρόμοιες υποθέσεις;

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την ανάρτηση από το The Athletic.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ