Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που ο Καρίμ Μπενζεμά είπε αντίο στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, αφήνοντας χώρο στους νεότερους παίκτες. Ο 37χρονος επιθετικός της Αλ Ιτιχάντ άλλαξε γνώμη και τώρα ονειρεύεται να γυρίσει πίσω. Σε συνέντευξη στην Equipe, δήλωσε ξεκάθαρα ότι λαχταράει να φορέσει ξανά τα γαλλικά χρώματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.
Μπενζεμά ανοιχτός στην κλήση
Ο Μπενζεμά έριξε την ευθύνη στους υπεύθυνους της γαλλικής ομοσπονδίας. Αν τον θέλουν, θα πει ναι και θα παίξει. Δεν κρύβει πόσο του λείπει το μεγάλο τουρνουά, ειδικά με την εθνική ομάδα.
Η δήλωση στην Equipe
Μιλάει με ειλικρίνεια για τα συναισθήματά του. Λέει ότι κανείς δεν αρνείται ένα Μουντιάλ. Αγαπάει το ποδόσφαιρο και τις νίκες, γι’ αυτό περιμένει την πρόσκληση.
«Ποιος δεν θέλει να παίξει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο; Όλοι θέλουν να παίξουν σε αυτή τη διοργάνωση. Θέλω να πάω; Ως κάποιος που αγαπά το ποδόσφαιρο και τον ανταγωνισμό, λογικά, αν έλεγα όχι στο να παίξω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, θα έλεγα ψέματα.
Έχω στόχους στο μυαλό μου, αγαπώ το ποδόσφαιρο, αγαπώ τις νίκες και αγαπώ τα τρόπαια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αν με καλέσει η εθνική ομάδα, θα πάω να παίξω ποδόσφαιρο, αυτό είναι όλο».
Η Γαλλία ετοιμάζεται για το επόμενο Μουντιάλ στις ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά, και παίκτες σαν τον Μπενζεμά θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.