Η Μπάγερν Μονάχου αντιμετώπισε σθεναρή αντίσταση από τη Σέλτικ Γλασκώβης, αλλά τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «16» του UEFA Champions League με συνολικό σκορ 3-2.
Οι Βαυαροί, κάτοχοι πολλών τίτλων Bundesliga, θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους στη φάση των νοκ-άουτ έπειτα από την κλήρωση της Παρασκευής (21/02). Οι πιθανοί αντίπαλοι είναι η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο και η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, δύο ομάδες με μεγάλη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με την ομάδα του Βενσάν Κομπανί να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τους παίκτες της Σέλτικ να δημιουργούν επικίνδυνες στιγμές στην αντίπαλη εστία.
Στο 63ο λεπτό, η Σέλτικ προκάλεσε έκπληξη, όταν ο Κουν, παλιός παίκτης της δεύτερης ομάδας της Μπάγερν, εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά και σκόραρε μέσα από την περιοχή, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, 1-0. Αυτό το γκολ έστειλε ουσιαστικά το παιχνίδι στην παράταση, αν δεν άλλαζε κάτι.
Η Μπάγερν, όπως ήταν αναμενόμενο, αύξησε την πίεσή της για να ισοφαρίσει, με τους Γκορέτσκα και Σανέ να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά. Ωστόσο, το σκορ παρέμενε 1-0.
Τελικά, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αλφόνσο Ντέιβις έγινε ο ήρωας της Μπάγερν. Ο εξαιρετικός τερματοφύλακας της Σέλτικ, Κάσπερ Σμάιχελ, απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Γκορέτσκα, αλλά ο Καναδός αμυντικός πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Έτσι, η Μπάγερν απέφυγε την παράταση και μια πιθανή μεγάλη έκπληξη.