Ο Αθηναϊκός αγγίζει πια το όνειρο για δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό. Τα κορίτσια από τον Βύρωνα παίζουν απόψε στη Γαλλία κόντρα στη Βιλνέβ, με στόχο να κλειδώσουν την πρόκριση. Το ματς ξεκινά στις εννιά το βράδυ, μέσω του καναλιού της Fiba στο YouTube.
Με προβάδισμα δεκατριών πόντων από το πρώτο παιχνίδι
Πριν εφτά μέρες, ο Αθηναϊκός έκανε μεγάλο βήμα. Οι παίκτριες της Στέλλας Καλτσίδου νίκησαν 69-56 στο κλειστό του Δημήτρη Καλτσά. Έλεγξαν το παιχνίδι σχεδόν όλο και πήραν καθαρό προβάδισμα για τα ημιτελικά του EuroCup Γυναικών.
Τώρα η ομάδα ταξίδεψε βόρεια, κοντά στο Λιλ. Οι Γαλλίδες δεν έχουν τίποτα να χάσουν πια. Θα πιέσουν δυνατά μπροστά στους φιλάθλους τους στο Palacium, που θα είναι κατάμεστο.
Στόχος η διπλή νίκη και η επιστροφή στο 2010
Οι Βυρωνιώτισσες νιώθουν δυνατές μετά τη νίκη. Θέλουν όχι μόνο να κρατήσουν το +13, αλλά να το κάνουν και δύο-μηδέν. Μπορούν να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος της Βιλνέβ και να φέρουν πίσω εκείνες τις μέρες του 2010.
Εκείνη τη χρονιά ο Αθηναϊκός πήρε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο. Κέρδισε τη Nadezhda στους διπλούς τελικούς του EuroCup. Ήταν η μοναδική φορά μέχρι τώρα που έφτασε τόσο μακριά.