Απίστευτος Αταμάν: “Με τέτοιο μπάσκετ και +20; Στο Final Four μόνο με νίκες στο ΟΑΚΑ!”

Απίστευτος Αταμάν: “Με τέτοιο μπάσκετ και +20; Στο Final Four μόνο με νίκες στο ΟΑΚΑ!”

Με μια εύκολη νίκη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Περιστέρι, αλλά ο Εργκίν Αταμάν δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος.

Αταμάν: “Δεν Παίξαμε Καλό Μπάσκετ, αλλά…”

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Περιστερίου με 88-68, σε έναν αγώνα όπου το Περιστέρι στάθηκε αξιοπρεπώς για τρία δεκάλεπτα. Ωστόσο, η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, με τον Μήτογλου σε εξαιρετική μέρα, έκανε τη διαφορά.

Ο Εργκίν Αταμάν, μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε το καλύτερό της μπάσκετ, αλλά εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη, δεδομένου του απαιτητικού αγώνα που προηγήθηκε με τη Μονακό στην Ευρωλίγκα. Υπογράμμισε επίσης τη σπουδαιότητα του πλεονεκτήματος έδρας που εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

“Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά κερδίσαμε με 20 πόντους και αυτό είναι το σημαντικό, ειδικά μετά το δύσκολο παιχνίδι με τη Μονακό. Κάποιοι παίκτες ήταν έτοιμοι, κάποιοι όχι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αταμάν, εστιάζοντας στην ανάγκη για διαχείριση δυνάμεων.

Στη συνέχεια, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα. “Έχουμε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έδρας και αυτό σημαίνει ότι αν κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, θα πάμε στο Final Four. Δεν θα είναι εύκολο, έχουμε μπροστά μας έναν σημαντικό αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα και πρέπει να συγκεντρωθούμε εκεί”, δήλωσε, δείχνοντας την επόμενη πρόκληση της ομάδας.

Κλείνοντας, ο Εργκίν Αταμάν τόνισε ότι προτεραιότητα έχει το αποτέλεσμα. “Αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρει το showtime, αλλά το αποτέλεσμα και είμαστε χαρούμενοι που παίρνουμε τις νίκες, σημείωσε.

Δηλώσεις στην Συνέντευξη Τύπου

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Αταμάν επανέλαβε την άποψή του για την εμφάνιση της ομάδας του:

“Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά το σημαντικό είναι ότι ήταν ένα παιχνίδι playoffs και κερδίσαμε με 20 πόντους διαφορά. Χρησιμοποιήσαμε τους νεαρούς παίκτες, όπως τον Σαμοντούροβ, ο οποίος έπαιξε 22 λεπτά και έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Μοιράσαμε τον χρόνο συμμετοχής, πήραμε τη νίκη και είμαστε στο 1-0.”

Αναφερόμενος στην ψυχολογία της ομάδας μετά τη νίκη στην Ευρωλίγκα, ο Αταμάν σχολίασε: “Μετά από μια μεγάλη νίκη στην Euroleague, δεν είναι εύκολο να είσαι 100% συγκεντρωμένος στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Σε ορισμένα σημεία παίξαμε δυνατά στην άμυνα και κάναμε καλό μπάσκετ, πήραμε τη νίκη και πλέον είμαστε στο 1-0.”

Η νίκη επί του Περιστερίου είναι ένα σημαντικό βήμα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί τις δυνάμεις του και να παραμείνει συγκεντρωμένος στους στόχους του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ