Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου: “Η πρόκριση μας στο Ευρωμπάσκετ δεν αλλάζει κάτι για εμάς”

Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου: “Η πρόκριση μας στο Ευρωμπάσκετ δεν αλλάζει κάτι για εμάς”

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική Γυναικών της Ελλάδας έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο Ευρωμπάσκετ ως μια από τις διοργανώτριες χώρες, η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου υπογραμμίζει ότι η ομάδα δεν θα χαλαρώσει και θα παλέψει για καλά αποτελέσματα στα προκριματικά παιχνίδια, καθώς αυτά επηρεάζουν τη δυναμικότητα των ομίλων στην κλήρωση της τελικής φάσης της διοργάνωσης. Η Σταμολάμπρου δηλώνει: “Παρά την πρόκριση που έχουμε εξασφαλίσει ως διοργανωτές του Ευρωμπάσκετ 2025, για εμάς δεν αλλάζει κάτι από την αγωνιστική μας προετοιμασία. Θέλουμε να κερδίσουμε αγώνες, που είναι σημαντικοί για τη δυναμικότητα των ομίλων στην κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ”.

Η Σταμολάμπρου επίσης επισημαίνει ότι τα προκριματικά παιχνίδια αποτελούν μια ευκαιρία για να προσθέσει η Εθνική Γυναικών νέα στοιχεία στο παιχνίδι της. Σχετικά με αυτό δηλώνει: “Πάντα τα παράθυρα είναι ιδιαίτερα. Οι περισσότερες αθλήτριες έχουμε έρθει από αγώνες στην Ευρώπη και το εγχώριο πρωτάθλημα και είμαστε κουρασμένες. Έχουμε ήδη θέσει τις βάσεις στο παιχνίδι μας από το καλοκαίρι και προσπαθούμε να προσθέσουμε κάποιες νέες πινελιές”.

Η ολοκλήρωση των προκριματικών θα φέρει αυτόματα την Ελλάδα στην τελική φάση του τουρνουά και η Σταμολάμπρου το βλέπει ως μια μεγάλη ευκαιρία. Σχετικά με αυτό, αναφέρει: “Είναι τιμητικό από μόνο του να αγωνίζεσαι στην χώρα σου. Η διοργάνωση θα γίνει σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο και όλες οι αθλήτριες θα δουλέψουμε και θα παλέψουμε για μια θέση στην κορυφαία 12άδα. Είναι ξεχωριστό το γεγονός ότι το Ευρωμπάσκετ θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Θέλουμε να επωφεληθούμε από αυτό και το σημαντικότερο είναι να διαφημιστεί το μπάσκετ των γυναικών στη χώρα μας”.

Η πρεμιέρα των προκριματικών θα φέρει αντιμέτωπη την Ελλάδα με την Ιταλία, και η Σταμολάμπρου περιγράφει τον αντίπαλο ως μια δυνατή ομάδα με καλή απόδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Επίσης, τονίζει ότι η αλλαγή προπονητή στην Ιταλία θα επιφέρει διαφορετική παρουσίαση της ομάδας, σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωμπάσκετ. Τελικά, εκφράζει την προθυμία της ομάδας να αξιοποιήσει τη θέση της ως διοργανώτριας χώρας και τονίζει τη σημασία μιας υψηλής θέσης στον ομίλο για καλύτερο seed στην κλήρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ