Ανατροπή UEFA: Πλησιάζει το Europa League των Γυναικών

Στη σημερινή συνεδρίαση της (2/12), η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αναμένεται να επικυρώσει τη δημιουργία του Europa League Γυναικών από το 2025. Επιπλέον, υπάρχει πρόθεση για αλλαγές στη δομή του Champions League Γυναικών, με μια πιθανή παρουσία του ως μικρό αδερφάκι του Europa League.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, η UEFA σχεδιάζει τη δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του τύπου Europa League, ξεκινώντας από το 2025. Το θέμα αναμένεται να αποφασιστεί στη σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποιείται στα πλαίσια της κλήρωσης του Euro 2024.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχει πιθανότητα η νέα αυτή διοργάνωση να πάρει μορφή, καθώς θα ολοκληρωθεί ο ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός κύκλος στο τέλος της σεζόν 2024-2025. Πριν από αυτό, δεν είναι δυνατές αλλαγές.

Η νέα αυτή διοργάνωση, η οποία θα θεωρούνταν ουσιαστικά ένα είδος προθάλαμου για το Champions League, δεν απαιτεί απαραίτητα να ονομάζεται Europa League. Όταν είχε ξεκινήσει το 2001, η κορυφαία διοργάνωση για τις γυναίκες ήταν το Κύπελλο Γυναικών UEFA, το οποίο μετονομάστηκε σε Champions League το 2009.

Σήμερα, το Champions League Γυναικών περιλαμβάνει μια φάση ομίλων με 16 ομάδες, οι οποίες χωρίζονται σε τέσσερεις ομίλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ