Ο Άγιαξ πήρε δεύτερη νίκη σερί, νικώντας 3-1 τη Φορτούνα Σιτάρντ μακριά από την έδρα του. Το ματς ξεκίνησε νωρίς με γκολ του Σίρχαους για τους γηπεδούχους στο 4ο λεπτό, αλλά οι Αμστελοβένιοι γύρισαν το παιχνίδι με δύο αυτογκόλ. Τελικά, ο Βάινταλ διαμόρφωσε το 3-1 λίγο αργότερα.
Ανατροπή και αποβολές στο ματς της Φορτούνα
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Φαν Ότελε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του, δίνοντας ισοπαλία στην ομάδα του. Μόλις στο 47′ ήρθε το δεύτερο αυτογκόλ, αυτή τη φορά από τον Φόσο, και ο Άγιαξ πήρε το προβάδισμα. Πέντε λεπτά μετά, ο Βάινταλ το έκανε 3-1, ενώ ακολούθησαν δύο κόκκινες κάρτες – ο Χούμπνερ στο 53′ για τη Φορτούνα και ο Μπάας στο 60′ για τους φιλοξενούμενους.
Με αυτό το αποτέλεσμα, ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League ανεβαίνει στην τρίτη θέση της Eredivisie, έχοντας και ματς παραπάνω από κάποιους. Η ομάδα δείχνει να παίρνει φόρμα ενόψει των μεγάλων αγώνων.
Η Αϊντχόφεν συνεχίζει ακάθεκτη στην κορυφή
Η Αϊντχόφεν έμεινε μακριά από ήττες, κερδίζοντας 2-0 τη Χέρενφεϊν εκτός έδρας. Τα γκολ ήρθαν γρήγορα στο πρώτο μέρος, με τον Φέιρμαν να σκοράρει στο 22′ και τον Πέπι στο 27′. Έτσι, οι πρωτοπόροι βλέπουν τους διώκτες τους στο -9, με και αυτοί ματς παραπάνω να παίξουν.