ΑΕΚ: Ραντεβού με την ιστορία της κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγέκας»

ΑΕΚ: Ραντεβού με την ιστορία της κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγέκας»

Η ΑΕΚ παίζει απόψε το πρώτο της ματς στους προημιτελικούς του Conference League κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο, μέσα στο γήπεδο Βαγέκας στις 19:45. Οι παίκτες του Μάρκο Νίκολιτς έχουν επιστρέψει στους “8” μετά από 28 χρόνια και ψάχνουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Η ομάδα από τη Νέα Φιλαδέλφεια θυμίζει την πορεία της ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, όπου έμεινε εκτός τελικού από τη Γιουβέντους.

Η διαδρομή της Ένωσης στην Ευρώπη

Ξεκίνησε τον Ιούλιο από τον δεύτερο προκριματικό γύρο η ΑΕΚ και πέρασε απευθείας στη φάση των “16” μετά την τρίτη θέση στη League Phase. Εκεί απέκλεισε την Τσέλιε και τώρα κοιτάει μπροστά με ψυχολογία στα ύψη. Η νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο έφερε την ΑΕΚ +5 στην κορυφή του πρωταθλήματος, μα ο Νίκολιτς έχει γυρίσει το βλέμμα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Από την Τρίτη βρίσκεται στη Μαδρίτη η αποστολή και ο προπονητής έχει μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού των Ισπανών, που πιέζουν ψηλά. Δεν λείπει κανείς λόγω τιμωρίας, αλλά πέντε παίκτες κινδυνεύουν με αποβολή από κάρτες: Ρότα, Γιόβιτς, Βίντα, Μάνταλος και Μάριν. Στην ενδεκάδα μάλλον μένει ίδια με αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό, με δίλημμα αριστερά ανάμεσα σε Πήλιο και Πένραις, και μπροστά τους ίσως Γκατσίνοβιτς αντί Περέιρα.

Και οι οπαδοί δίνουν παρών, με 750 ΑΕΚτζήδες να γεμίζουν ένα κομμάτι του Βαγέκας για να σπρώξουν την ομάδα. Η Ράγιο Βαγιεκάνο πατάει ξανά στους “8” μετά το 2000/01 στο Κύπελλο UEFA, όπου έπεσε από την Αλαβές.

Πιθανές ενδεκάδες και τα υπόλοιπα ζευγάρια

Στο εσωτερικό πρωτάθλημα οι Μαδριλένοι νίκησαν 1-0 την Έλτσε και σκαρφάλωσαν 13οι με 35 βαθμούς, μακριά από ζώνη υποβίβασης αλλά και από τα playoffs. Ο Ινίγκο Πέρεθ δεν έχει απουσίες, μόνο πέντε παίκτες στο όριο καρτών: Πεπ Τσαβάρια, Όσκαρ Βαλεντίν, Ίσι Παλαθόν, Όσκαρ Τρέχο και Σέργιο Καμέγιο. Η πορεία τους ξεκίνησε στα playoffs με νίκη επί της Νέμαν και συνεχίστηκε με την πέμπτη θέση στη League Phase, αποκλείοντας τη Σαμσουνσπόρ στους “16”.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ράγιο Βαγιεκάνο (Ινίγκο Πέρεθ): Μπατάλια – Ράτσιου, Λεζέν, Φελίπε, Τσαβαρία – Σις, Παλαθόν, Λόπεθ – Ντε Φρούτος, Γκαρθία, Αλεμάο.

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα – Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος (Πένραις) – Κοϊτά, Μαρίν, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (Περέιρα) – Βάργκα, Γιόβιτς.

Διαιτητής: Μπενουά Μπαστιέν (Γαλλία)

Βοηθοί: Χισάμ Ζακρανί, Ορελιέν Μπερτομιέ

4ος: Ζερεμί Πινιάρντ

VAR: Μπραμ Φαν Ντρίσε (Βέλγιο)

AVAR: Μπαστιάν Ντεσεπί

Πέρα από αυτό το ματς, το πρόγραμμα έχει τρία ακόμα στις 22:00: Μάιντς με Στρασβούργο –ο νικητής εδώ παίζει με την ΑΕΚ στα ημιτελικά αν προκριθεί–, Κρίσταλ Πάλας κόντρα Φιορεντίνα στο Λονδίνο και Σαχτάρ Ντονέτσκ με Άλκμααρ στην Πολωνία.

Ράγιο Βαγιεκάνο-ΑΕΚ (19:45)

Κρίσταλ Πάλας-Φιορεντίνα (22:00)

Μάιντς-Στρασβούργο (22:00)

Σαχτάρ Ντονέτσκ-Άλκμααρ (22:00)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ