Μόλις μια μέρα έχει περάσει από τη νίκη της Κ19 του Ολυμπιακού στον τελικό του Youth League, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου να επιστρέφουν με το τρόπαιο στις αποσκευές τους.

Αν και υπάρχουν διθυραμβικά σχόλια, υπάρχει και προβληματισμός σχετικά με την αξιοποίηση των ταλέντων στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Το να δούμε παίκτες από τις ακαδημίες να έχουν βασικό ρόλο στο Conference League είναι θετικό.

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές του ρόστερ της Κ19 να έχουν εξίσου επιτυχημένη συνέχεια στην καριέρα τους. Παραδείγματα από μεγάλα κλαμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που δεν εξελίσσονται όπως αναμενόταν.

Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις παικτών που έχουν επιτυχία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως ο Γκονσάλο Ράμος που αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν. Άλλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Ζοάο Φέλιξ και ο Φικάγιο Τομόρι έχουν επίσης επιτυχία στο υψηλό επίπεδο.

Συνολικά, η ανάδειξη ταλέντων από τις ακαδημίες αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τον Ολυμπιακό και άλλους μεγάλους συλλόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ