Ζβέρεφ: «Είμαστε και οι δύο δυνατοί, αλλά ο Αλκαράθ είναι θηρίο»

Ζβέρεφ: «Είμαστε και οι δύο δυνατοί, αλλά ο Αλκαράθ είναι θηρίο»

Ο Κάρλος Αλκαράθ κατάφερε να νικήσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό του Roland Garros. Ο Γερμανός αθλητής αν και αντιμετώπισε αποτελεσματικά τον Ισπανό, έχασε δυνάμεις στα δύο τελευταία σετ.

Μετά τον αγώνα, ο Ζβέρεφ τόνισε πως και οι δύο παίκτες έχουν δυνατότητες, αλλά ο Αλκαράθ ξεχωρίζει ως ένα ιδιαίτερα δυνατό παίκτη.

Δηλώσεις του Αλεξάντερ Ζβέρεφ:

«Έδωσα ό,τι μπορούσα σήμερα. Υπήρξαν μερικές δυσάρεστες στιγμές στο πέμπτο σετ. Αν έκανα break στο 2-1 μετά από ορισμένα ενδιαφέροντα σκηνικά, η κατάληξη θα μπορούσε να ήταν διαφορετική. Εκείνος έπαιξε υπέροχα. Ήταν καλύτερος από εμένα τα τελευταία σετ. Αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Αισθάνθηκα πως έδωσα ό,τι μπορούσα σε έναν μεγάλο τελικό. Σε μεταγενέστερη αντιπαράθεση, το κατάφερα μόνος μου, υπήρξε διαφορά».

Σχετικά με τη φυσική κατάστασή του: «Χάθηκε η συγκέντρωσή μου στο τέταρτο σετ, το σερβίς μου δεν ήταν στο απαιτούμενο επίπεδο και απουσίαζε η δύναμη στα πόδια μου, κάτι που ήταν ασυνήθιστο. Δεν είχα κραμπάρει και η κούραση δεν ήταν η αιτία. Σε αντιπαράθεση με τον Κάρλος, ο ανταγωνισμός είναι διαφορετικός, πιθανότατα η ένταση να έπαιξε ρόλο. Ίσως πρέπει να επανεξετάσω την προετοιμασία μου, να εστιάσω στην φυσική κατάσταση. Νιώθω πως τα πήγα καλά στα τρία πρώτα σετ, αλλά από εκεί και πέρα χάθηκα».

Σχετικά με τη συγκεκριμένη φάση στο 2-1 του πέμπτου σετ, όταν δεν δόθηκε το διπλό λάθος του Αλκαράθ, πρόσθεσε: «Είναι διαφορετικό να βρίσκεσαι πίσω με 3-1 από το να φτάνεις στο 2-2. Υπάρχει σημαντική διαφορά. Είναι εκνευριστικό, αλλά είναι η πραγματικότητα. Οι διαιτητές κάνουν λάθη, αφού κι αυτοί είναι άνθρωποι. Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις, εύχεσαι να μην συμβαίνουν αυτά».

Αναφορικά με τον αγώνα: «Και οι δύο είμαστε ικανοί, αλλά εκείνος είναι το θηρίο. Η ένταση που επιβάλλει στο παιχνίδι είναι διαφορετική από άλλους. Μπορεί να εφαρμόζει ποικίλες τακτικές. Αλλαγές στη στρατηγική του κατά το πέμπτο σετ με μάζεψαν πολύ ψηλά και βαθιά, με σκοπό να μην του δίνω ευκαιρίες. Είναι εξαιρετικός αθλητής, βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Πρέπει να εξετάσω τον εαυτό μου και την ομάδα μου για να δω πώς μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτό το επίπεδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ