WRC: Ανακοινώθηκε νέα βαθμολογική κλίμακα για το επόμενο έτος

WRC: Ανακοινώθηκε νέα βαθμολογική κλίμακα για το επόμενο έτος

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ανακοίνωσε πρόσφατα την εισαγωγή νέας βαθμολογικής κλίμακας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) το 2024, αλλά δεν παρείχε λεπτομέρειες.

Η έλλειψη ελκυστικότητας για νέους κατασκευαστές ή ακόμη και για τους έμπειρους οδηγούς οδήγησε στην απώλεια δυναμικής του πρωταθλήματος, με τον Κάλε Ροβάνπερα να μην υπερασπίζεται τον τίτλο του το επόμενο έτος, σύμφωνα με αναφορές.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας, με επικεφαλής δύο πρώην συνοδηγούς, του Ρόμπερτ Ριντ, επίσης αντιπρόεδρο της FIA, και του Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, πρόεδρος της βρετανικής ομοσπονδίας, προκειμένου να εξεταστεί η κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει το WRC.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου, η FIA ενέκρινε την αρχή της τροποποίησης της κλίμακας κατανομής βαθμών με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα την Κυριακή. Οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στο μέλλον.

Επιπλέον, ορίστηκε η κορεάτικη εταιρεία ελαστικών Hankook ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για το WRC από το 2025, αντικαθιστώντας την Pirelli για τρία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ