Τζόκοβιτς: «Στο Γουίμπλεντον μόνο αν μπορέσω να παλέψω για τον τίτλο»

Τζόκοβιτς: «Στο Γουίμπλεντον μόνο αν μπορέσω να παλέψω για τον τίτλο»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μας ενημέρωσε μέσω του BBC ότι θα λάβει μέρος στο Wimbledon μόνο αν είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να αγωνιστεί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο 37χρονος παίκτης, ο οποίος αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, αναζητά την απόλυτη φυσική κατάσταση πριν αγωνιστεί.

Ο Τζόκοβιτς επεξήγησε ότι αν νιώσει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί στο ύψος των περιστάσεων, τότε θα συμμετάσχει, αλλιώς θα παραχωρήσει τη θέση του σε κάποιον άλλο. Η επιστροφή του στο γήπεδο κρίνεται αβέβαια, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις μας δείχνουν ότι περνάει καλά και εμφανίζεται βελτιωμένος καθημερινά στις προπονήσεις του στο Aorangi Park του Wimbledon.

Ο αθλητής αποκάλυψε ότι θα κάνει την τελική του απόφαση πριν από την κλήρωση της Παρασκευής. «Δεν ήρθα εδώ για να παίξω μερικά παιχνίδια, αλλά για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Ο Τζόκοβιτς έχει φτάσει στον τελικό του Wimbledon στις πέντε τελευταίες χρονιές, χάνοντας τον τίτλο πέρσι από τον Κάρλος Αλκαράθ. Πέρα από το Wimbledon, στοχεύει να κατακτήσει και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (δεν έχει κερδίσει ποτέ κάτι καλύτερο από μία χάλκινη διάκριση) που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου.

Ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος πέρασε πρόσφατα από επέμβαση στην πλάτη, δίνει μάχη με το χρόνο για να είναι έτοιμος για το Wimbledon, ενώ ο Ράφαελ Ναδάλ απουσιάζει από το τουρνουά προκειμένου να επικεντρωθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ