Τζόκοβιτς: «Ο Αλκαράθ μου επιτρέπει να είμαι ο καλύτερος εαυτός μου»

Τζόκοβιτς: «Ο Αλκαράθ μου επιτρέπει να είμαι ο καλύτερος εαυτός μου»

Μετά από διετή απουσία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφει στο US Open με στόχο να κατακτήσει τον τίτλο. Στον δρόμο του, ένας μεγάλος αντίπαλος θα είναι ο Κάρλος Αλκαράθ, με τον Σέρβο τενίστα να εκφράζει την θαυμασμό του για τον Ισπανό.

«Πάντα με ωθεί στα όρια μου. Πιστεύω ότι και εγώ κάνω το ίδιο για αυτόν. Γι’ αυτό προσφέραμε έναν αξέχαστο τελικό στο Σινσινάτι. Ήταν ένα από τα καλύτερα, πιο συναρπαστικά και πιο απαιτητικά παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Γι’ αυτό έπεσα στο έδαφος αμέσως μετά. Ένοιωσα σαν να κέρδισα Grand Slam. Ήταν πολύ εξαντλητικό σωματικά και ψυχικά και ήμουν εξαντλημένος τις επόμενες ημέρες.

Αρχικά, αισθάνομαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στη Νέα Υόρκη και στο Arthur Ashe, γιατί είναι η μεγαλύτερη αρένα στο άθλημά μας, το μεγαλύτερο γήπεδο και σίγουρα η πιο διασκεδαστική, ηλεκτρική, συναρπαστική ατμόσφαιρα στο τένις, ειδικά όταν παίζεις βράδυ στο Arthur Ashe. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω το πρώτο βράδυ τη Δευτέρα. Θα επιστρέψω και θα παίξω μπροστά στο πιο φανατικό κοινό που έχουμε στο άθλημα.

Απλώς ανυπομονώ πολύ, πολύ γι’ αυτό. Πέρασαν δύο χρόνια από την τελευταία μου συμμετοχή εδώ και χάσαμε στον τελικό από τον Μεντβέντεφ, όταν επεδίωκα να κατακτήσω τα τέσσερα Grand Slam σε ένα χρόνο. Δεν έπαιξα καλά εκείνη τη μέρα.

Αλλά αυτό που ένιωσα από το κοινό, αυτή η σύνδεση και αγάπη και υποστήριξη που μου έδειξε κατά τη διάρκεια του αγώνα και στην τελετή λήξης, είναι κάτι που κρατάω ακόμα μέσα μου και αισθάνομαι ακόμα την επιρροή της εκείνης της βραδιάς».

</div

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ